HÅPER: Hans Antonsen er ordfører i Grimstad, og håper nå på stortingsplass. Med på lasset håper han å få andrekandidat Kristin Øygarden. Men da trenger de stemmer. Foto: Torstein Øen

ARENDAL: — Blir jeg valgt, så sykler jeg til Oslo fra Grimstad. Jeg håper noen vil følge meg og gi meg litt drahjelp, men det er mitt løfte til velgerne, sier Hans Antonsen til Fædrelandsvennen.

Grimstad-ordføreren sier at han har løpt mye de siste årene, men at han nå skal legge seg i selen for å trene mer.

— Jeg har et godt utvalg av sykler. Nå skal jeg løpe sommerløpet, så blir det bare sykkeltrening fremover, sier han.

— Da skal du søren meg sykle på denne også, utbrøt Abid Q. Raja og la hånden på Antonsens noe tyngre bysykkel, da Antonsen lanserte sitt løfte.

Tror på to

FØRST: Hans Antonsen er førstekandidat både i Vest- og i Aust-Agder. Foto: Torstein Øen

Antonsen har tidligere vært tydelig på at han ønsker både seg selv og andrekandidat Kristin Øygarden inn på Stortinget. Det tror han fortsatt på.— Det er ennå mulig. Da må vi ha et utjevningsmandat i beggefylkene, eller et distriktsmandat og et utjevningsmandat. Vi ervanligvis inne i Vest-Agder, mens KrF har utjevningsmandatet iAust-Agder. Jeg håper folk tror på Kristin og meg, men skal beggekomme inn direkte, så må begge fylkene gi oss tosifret oppslutning,sier han.

— Hvilken regjering får man hvis man stemmer på Venstre?

— Vi har sagt at med en ny, borgerlig regjering skal vi jobbe mot et samarbeid mellom oss selv, Høyre og KrF. Samarbeid med Frp er veldig usannsynlig, sier han.

Sørlandssaker

Hans Antonsen sier at mange av Venstres hjertesaker også er Sørlandets hjertesaker.

— Vi vil gi statsstøtte til Vitensenteret i Arendal, bygge en kystjernbane som går innom alle byene på Sørlandet, og gi en økt satsing på kollektivtrafikk, gang- og sykkelveier. Likestilling er ikke alltid like populært på Sørlandet, men vi skal jobbe for full pappapermisjon. Det er spesielt viktig overfor de utenlandske selskapene på Sørlandet som ikke setter like stor pris på det, sier han.

Mot Frp

Venstre-leder Trine Skei grande var også tydelig på at en stemme på Venstre er en stemme mot Frp.

— Dersom du ønsker at det blir ny regjering og minst mulig Frp-politikk, må du stemme Venstre. Det er stor forskjell på hvilken politikk som vil bli ført av en blågrønn regjering og en mørkeblå regjering, sa hun.

Venstre la fram 31 valgløfter som delvis står i kontrast til mange av hjertesakene til Frp og Høyre.

Et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, fortsatt fedrepermisjon og en skole som ikke påtvinger de yngste barna karakterer, er noen av sakene på listen.