KRISTIANSAND: — Vi anbefaler å koke vannet til vi kan friskmelde det igjen, sier fagleder for vannforsyningen i Kristiansand kommune, Gunnar Vestøl til Fædrelandsvennen.

Føre var

Anbefalingen ble sendt til beboere på Tinnheia, Hellemyr og Vestheiene mandag kveld og opprettholdes tirsdag. Det ble tatt prøver av vannkvaliteten og beboerne skal få svar om resultatet når det foreligger tirsdag kveld.

Det er ikke meldt fra om sykdom etter lekkasjen, og ifølge Vestøl er anbefalingen ment som et «føre var»-prinsipp.

Beboerne i området var uten vann i to timer før Ingeniørvesenet fant årsaken mandag.

— Det er en pumpe i en pumpestasjon i Suldalen som har gått i stykker. Nå har de fått pumpen i gang igjen, og vannet vil komme gradvis tilbake. Det har også vært en vannlekkasje, sa Anita Egeland Råbu, vakthavende ved Kristiansand ingeniørvesen til Fædrelandsvennen.

Får beskjed

— Vi har sent ut tekstmeling til abonnementer på Tinnheia og Hellemyr. De bør koke vannet fram til vannet er friskmeldt. Det kommer svar på prøvene i morgen, og beboerne vil da få en ny melding, sier Egeland Råbu.

På sine hjemmesider ber kommunen også beboere i Vestheiene om å koke vannet. Innbyggere som måtte ha brunt vann i krana oppfordres til å la kaldtvannet renne til vannet har fått vanlig farge igjen.

Hvor mange beoere som har vært uten vann er uvisst. Ifølge Egeland Råbu fikk kommunen mange henvendelser om vannproblemet mandag.