SØGNE: For en uke siden skrev Fædrelandsvennen at politiet i Søgne jaktet på eieren av en safe og to dokumentskap, som ble funnet i Paradisbukta på Langenes påskeaften. De ba om hjelp fra publikum til å spore opp eieren av det mystiske funnet, da det ikke var noe i skapene som identifiserte en eier. Safen var brutt opp ved hjelp av en kløyveøks, og skapene inneholdt en samling med mynter.

Og hjelp fikk de – av politiet selv. Innen etterforskningsleder Jan Ove Thorsen ved lensmannskontoret i Søgne og Songdalen rakk å etterlyse funnet internt, publiserte Fædrelandsvennen en artikkel om saken.— Da vi leste det som sto i avisen, forsto vi at skapet kom herfra. Det var en intern kommunikasjonssvikt som gjorde at vi ikke visste om funnet før vi så avisartikkelen, sier politiførstebetjent Alf Steinar Mydland ved Lyngdal lensmannskontor.

Safen og dokumentskapene var blitt meldt stjålet etter et innbrudd i et privathjem i Lyngdal. Da familien i huset kom hjem fra påskeferie, fant de at et vindu var brutt opp og de aktuelle gjenstandene var borte. Foreløpig kan ikke Mydland oppgi noen eksakt verdi over det som ble stjålet.

— Det er en del forholdsvis verdifulle ting som er borte, og fornærmede har den fulle oversikt over hva som befant seg i skapene. Men så lenge vi ikke har den nøyaktige oversikten over funnet, kan jeg ikke si noe mer, fremholder politiførstebetjenten.

Safen og skapene er trolig fraktet fra Lyngdal til dumpingstedet i Paradisbukta i bil, men politiet har så langt ingen opplysninger om gjerningspersoner eller bil.

— Vi håper at analysen av tekniske funn på åstedet og på safen skal gi oss noen svar, sier Mydland.