STAVANGER/OSLO: Aril Edvardsen var evangelist, misjonær og fredsarbeider. Edvardsen drev misjonsarbeid ut fra Sarons Dal i Kvinesdal i over 40 år og besøkte de fleste land i verden.

–Dette valget har vært en feiring av norske verdier og Aril Edvardsen, som selv fløy mye og brukte Sola som fast flyplass, er et kjent ansikt i store deler av verden. Han kommer til å bli en flott representant for våre norske helter på et av våre neste fly, sier Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian til Aftenbladet.

Utfordrer i sin tid

Her hjemme er Aril Edvardsen mest kjent for å ha grunnlagt misjonsstiftelsen Troens Bevis i Sarons Dal. I store deler av verden er han imidlertid vel så kjent for sitt dialogskapende arbeid.

Han deltok i fredsforhandlinger i en rekke konfliktområder, blant annet i Afrika. Dette arbeidet brakte ham i kontakt med ledere for mange ulike trosretninger og Edvardsen utviklet en stor respekt for andre trossamfunn.

Han gikk katolske prester i forsvar og tok et felleskirkelig initiativ mot islamhets og islamofobi.

Hans arbeid på tvers av religionene gjorde at han ble kritisert i flere konservative kristne miljøer, også i sin egen pinsemenighet.

Enorm valgdeltakelse

Stavangerregionen er det området, etter Oslo, som har opplevd størst engasjement rundt haleheltvalget. Det var i lang tid kun noen få hundre stemmer som skilte finalistene i Stavangerregionens haleheltvalg.

De siste timene strømmet det derimot på flere tusen stemmer i Edvardsens favør. Nærmere 250.000 personer har engasjert seg i haleheltvalget. Ulike miljøer, som trossamfunn, universitetsmiljøer og idrettsforeninger har drevet valgkamp og holdt konserter og appeller for sine kandidater.

I tillegg har engasjementet på facebook og twitter vært enormt.

Det er ennå ikke avklart hvilket fly Edvardsen skal opp på og når avdukingen vil skje, men Norwegian lover at det både skal markeres og feires når den tid kommer.

Dette er Norges fire nye halehelter

I tillegg til Stavangerregionen har også Trondheims-, Oslo— og Bergensregionen valgt hver sin halehelt.

Bergenserne stemte frem Geirr Tveitt som sin store helt, Osloregionen valgte rusomsorgsarbeider og predikant, Ludvig Walentin Karlsen, mens trønderne valgte professor Jens Glad Balchen som sin halehelt. Sistnevte har også tilknytninger til Sørlandet. Balchen ble født i Kristiansand i 1926. Disse fem var finalistene fra Rogaland:

Alexander Kielland

Julie Ege

Liv Kyllingstad Godin

Sigval Bergesen d.y.

Aril Edvardsen