LILLESAND: — Vårt formål er ikke å utvikle en billigst mulig båthavn for folk i Lillesand, sier daglig leder Kristian Råmunddal i Kokkenes utvikling AS.

Før påske sendte det kommunale selskapet ut tilbud til 250 lillesandere, som har meldt interesse for båtplass på Kokkenes. Før sommeren i år skal omlag 70 nye båtplasser ligge klare i dette området.

Prislisten selskapet sendte ut fikk imidlertid delte reaksjoner blant båtfolket.

Fra 66.000 kroner

For en båtplass på 220 centimeter i nettobredde må man betale inn 66.000 kroner i engangsinnskudd. De største båtplassene i anlegget, på 470 centimeter, koster 141.000 kroner i innskudd. Disse pengene får båteierne igjen, hvis de velger å gi fra seg plassen. Riktignok uten inflasjonsjustering.

I tillegg til engangsinnskuddet må man betale 2000 kroner per netto breddemeter i årlig leie av båtplassen sin.

— Vi har gått ut med en pris som er høyere enn det som er normalt i Lillesand. Det er en del som reagerer på prisene, men det er litt avhengig av hva folk forventer, sier Råmunddal.

Ikke kommunal båthavn

— Dette er ikke en ordinær, kommunal båthavn. Vi skal ha en fornuftig inntjening, sier han og påpeker at prisene er på linje med private bryggeanlegg andre steder.

Utbyggingen av 70 båtplasser på Kokkenes er det første av to byggetrinn, som i løpet av de nærmeste årene kan gi totalt 140 - 160 nye båtplasser på Kokkenes.

Koster seks millioner

Første byggetrinn vil koste om lag seks millioner kroner for 230 meter flytebrygge og diverse grunnarbeid.

Engangsinnskuddet fra båtplassleierne skal dekke denne investeringen. Mens årsleien skal gå til løpende vedlikehold.

Fristen for å melde interesse for båtplass i det nye anlegget er 20. april.

— Det er allerede noen som har meldt seg, men jeg regner med at mange har vurdert dette i løpet av påsken og vil melde fra ganske snart, sier Råmunddal.