ARENDAL: Det var i fjor sommer den da 19 år gamle kvinnen begynte å krangle med kjæresten. De var hjemme hos hans foreldre og hun hadde drukket mellom 10 og 15 flasker rusbrus.

Kvinnen var svært sint, og politiet ble kontaktet. De fant henne til slutt i en båt, der hun hylte og skreik. De brukte så et par timer på å få henne til å komme ut, dette til tross for at politiet opplyste henne om at hun hadde trengt seg inn i båten ulovlig.

Da 19-åringen til slutt gikk i land løp hun tilbake til huset, noe som i utgangspunktet var greit for politiet.

Låste seg inne på badet

— Etter en kort stund kom imidlertid tiltalte ut av huset igjen og begynte å kjefte og hyle. Melder ønsket ikke å ha henne der, og politiet bestemte seg for innbringelse, heter det i dommen fra Aust-Agder tingrett.

Kjeftet og hylte

Jenta låste seg da inn på badet, men politiet klarte etteren tid å få henne ut og med til politistasjonen.

På politistasjonen nekten hunå oppgi alder og bopel fordi hun var sint. Dette erkjenner hun straffskyld for.

Inne på cella oppsto det en situasjon som endte med at jentaslo og spyttet på en politibetjent. Dette erkjenner hun ikke straffskyld for.

Samfunnsstraff

I retten forklarte 19-åringen ommishandling i barndommen og at hun fikk panikk da hun ble holdt nede avpolitibetjentene. Dette blir bekreftet av hennes psykolog, men retten finneringen holdepunkter for at hun psykisk var i en tilstand som skulle gjøre hennestraffri eller at tiltalte skal ha oppfattet at hun var i en nødssituasjon.

Hunskal også dømmes som om hun var edru.

Hun er tidligere bøtelagt, menunder noe tvil finner retten det passende med samfunnsstraff. Dette har hunogså sagt seg villig til, og denne settes til 30 timer med fratrekk for tiden ivaretekt.