LILLESAND: Rådmannen i Lillesand går inn for en maksfart på fem knop i hele Blindleia fra 1. mai til 30. august. Nå skal de folkevalgte se på saken.

Lillesand kan dermed ende opp med en forskrift som er strengere enn den Agder politidistrikt legger opp til. Rådmannen foreslår nemlig at fartsgrensen også skal gjelde der det er mer enn 50 meter til land, holmer og skjær.

Det er den sterke økningen i sommertrafikken — og ikke minst den økte farten - som ligger til grunn for forslaget. Agder politidistrikt har foreslått en felles forskrift for hele kysten, noe som vil gjøre det lettere for båtfolket. Det legges opp til en kraftig utvidelse for tiden der fartsreglene skal gjelde, fra dagens 15. juni til 15. august til perioden 1. mai-30. august.

Saksbehandler i Lillesand, Rune Jostein Berge, skriver at kommunen har avventet et felles opplegg, men har så registrert at Søgne har sagt ja og Mandal nei. Og politiet hadde i utgangspunktet ønsket fartsgrenser inntil 100 meter fra land.

— Kystdirektoratet har på en henvendelse fra kommunen understreket behovet for entydige regler, men har også uttrykt forståelse for at trafikkmengde og trafikkfarlighet kan tilsi en lokal tilpasning, skriver Berge.

I høringsutkastet som har vært ute, har Blindleia blitt definert som strekningen fra Tingsakerfjorden til og med Ulvøysund.