AGDER: — Det blir veldig mildt vær, og varme dager på Sørlandet denne uka. Det vil heller ikke komme snø under 1000 meter med det første, sier meteorolog hos Storm Weather Center, Bjart Eriksen.

Høye temperaturer, regn og sterk vind setter fart i snøsmeltingen over hele Agder, mener meteorologen.

— Det er mye snø som vil smelte i dagene som kommer. Det blir veldig mildt i fjellet, og været vil preges av sterk vestlig vind. Områder under 800 meter vil særlig miste mye snø, sier Eriksen til fvn.no.

Meteorologene tør ikke å melde været noe særlig mer enn en uke fram i tid, men heller ikke i neste uke ser prognosene gode ut for påskesnøen.

— Fra søndag vil det bli noe kjøligere, og det blir litt lavere temperaturer ut i neste uke. Likevel blir det halvskyet pent vær, og det vil ikke bli noe snøfall. Slik ser det ut til at været vil holde seg i lang tid framover dessverre, sier Eriksen til fvn.no.

Stor enighet

Også statsmeteorolog Jan Erik Johnsen, spår en dyster framtid for snøen i fjellet på Agder.

— Været vil holde seg mildt de neste dagene, og dermed blir det en del snøsmelting. Fra søndag vil det blåse nordvestlig vind og bli noe kjøligere. Det vil være kuldegrader om natt, men plussgrader og sol om dagen. Det vil trolig tære mye på snøen, sier Johnsen.

Statsmeteorologen tror snøsmeltingen vil gå senere i de høyereliggende områdene, som øverst i Setesdalsheiene.

— Hovden ligger i et grenseområde. Det kan bli noe nedbør som snø, men det er usikkert. Verst blir det for de som har tenkt å gå på ski i lavereliggende strøk, mellom 400 til 700 meter, sier Johnsen.

Til tross for dystre spådommer, vil verken Johnsen eller Eriksen si noe sikkert om påskeværet. Det er noe for tidlig, mener de to.

Snødybden i fjellet akkurat nå:

  • Brokke: 60 cm

  • Hovden 100 cm

  • Sirdal 50 - 70 cm

  • Gautefall 80 cm

  • Hallbjønnsekken 80 cm

  • Åseral 70 cm