Klokken 19.48 melder politiet at østgående felt er åpnet for trafikk. Vestgående felt vil være stengt i rundt en time til.

Øvelsen startet rett etter klokken 18.00, og var planlagt avsluttet klokken 19.30. ## Mulig scenario

— Vi har ofte øvelser hvor vi øver på hendelser som er naturlig at vi kommer borti. Brann i tunnel er et slikt scenario, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt.

Omkjøring er skilt imens øvelsen pågår. En bil har blitt tent fyr på inne i tunnelens vestgående løp, og det brukes også markører for å simulere en ordentlig bilbrann.

Trond Larsen fra Statens Vegvesen er med for å se om beredskapsplanene fungerer.

— Vi gjør dette for å se om planverket fungerer som tiltenkt. Det er godt å være forberedt hvis det skulle skje noe slikt, sier han.

Han anbefaler bilister om å lese veivesenets råd om hva man skal gjøre hvis det begynner å brenne i tunnelen man kjører i.

Bilbrann og fastklemt person

Stasjonsleder i KBR Lillesand, Roy Mikkelsen, var med på øvelsen i dag.

— Det var to oppgaver som brannvesenet skulle løse, nemlig en bilbrann og en person som var fastklemt i en bil. Vi brukte to lag, totalt åtte mann under øvelsen, sier Mikkelsen.

I etterkant hadde de evalueringsmøte med veivesenet.

— De virket fornøyde, og selv synes jeg øvelsen gikk veldig greit. Vi fikk teste ut det nye nødnettet mer, og hvordan vi opererer i grupper på dette mellom etatene, sier han.

En bil ble satt fyr på under øvelsen. Foto: Morten Boswarva
Statens Vegvesen var på plass for å observere øvelsen. Foto: Morten Boswarva