— Han erkjenner å ha kastet et ølglass, men vet ikke helt hvorfor han gjorde det. Slik jeg oppfatter det har det ikke vært noen spesiell foranledning, sier Øystein Jørgensen, leder av personavsnittet i Kristiansand-politiet.

Avhørt vitner

Den 20 år gamle kristiansanderen ble løslatt mandag ettermiddag. Ifølge politiet erkjenner han straffskyld for legemsbeskadigelse.

— Vi har avhørt noen vitner, men ikke de mest sentrale. Det håper vi å kunne få gjort i løpet av dagen, sier Jørgensen.

Langt nede

20-åringen ønsker foreløpig ikke å la seg intervjue av Fædrelandsvennen, opplyser mannens advokat Bjørge Usterud Tveito.

Han er langt nede og orker ikke å forholde seg til andre enn sine nærmeste for øyeblikket, sier Tveito.

Teksten fortsetter under videoen.

Tveito har hatt en kort samtale med sin klient, men har ennå ikke rukket å sette seg inn i saken.

— Jeg ønsker ikke å uttale meg på hans vegne før jeg har lest dokumentene i saken, sier Tveito.

Utested

Voldsepisoden fant sted på utestedet Karma like før midnatt natt til søndag. Simen Gimmestad, som trolig mister synet på det ene øyet, var da på utestedet sammen med flere andre Vindbjart-spillere.

— En guttegjeng på fem-seks stykker begynte å slenge dritt og skjelle oss ut. De ga seg ikke. Vi fortalte at vi ikke ønsket bråk, og at vi bare ville ha fred. Så smalt det bare, fortalte Gimmestad til Fædrelandsvennen i går.

Slengt kommentarer

20-åringen som innrømmer å ha kastet et ølglass har forklart at noen kom borti bordet han og kameratene satt ved. Hva som skjedde etterpå er uklart.

— Det skal ha blitt slengt noen kommentarer som trigget noe i den siktede. Han sier de kom borti bordet, men hva som skjedde etterpå har han ikke noen god forklaring på, sier Jørgensen.

Søndag morgen ble Simen Gimmestad operert i fire og en halv time.

— Søndag fikk jeg beskjed om at jeg trolig måtte ha glassøye, mandag fikk jeg heldigvis beskjed om at jeg beholder øyet, men at jeg maks kan skille mellom mørke og lys med det, forteller han.

Om et par dager skal han sendes til Ullevål Universitetssykehus for å gjennomgå ytterligere operasjoner.