Det ble en gudstjeneste utenom det vanlige for Eric Tryland da han søndag underholdt menigheten på Dvergsnestangen med sang og piano. Allerede under første sang sørget en hissig veps for at 15-åringen måtte avbryte konserten.

— Jeg åpnet munnen på vidt gap for å treffe en høy tone, og da fløy vepsen langt ned i halsen min, forteller Eric Tryland.

Les også:

Hostet opp vepsen

Han hadde lagt merke til vepsen som svirret rundt ham på pianokrakken, og forsøkte å vifte den bort før han stemte i på refrenget sammen med en kamerat. Likevel fant vepsen turen ned Trylands spiserør.

Jeg holder absolutt større avstand til veps nå.

— Jeg holdt på å brekke meg, og løp bak for å hoste opp vepsen. Jeg drakk litt vann, men merket fort at det var vanskelig å puste. Etter hvert innså jeg at jeg var stukket i halsen, sier han.

Like etter gikk turen til legevakten, der et par sprøyter slo ut 15-åringen. En time senere våknet han med store smerter i halsen.

Les også:

Skummel opplevelse

— Det var skummelt ikke å få puste, og følelsen etterpå var ubeskrivelig vond. Men i løpet av mandagen gikk hevelsen ned, og nå kjenner jeg ingenting, sier 15-åringen som mandag morgen dro på tur til Danmark sammen med menigheten.

Han vil passe seg mer for veps fremover.

— Jeg holder absolutt større avstand til veps nå, sier Tryland.