Mandag etter lunsj blir 29-åringen framstilt for varetekt. Politiet ønsker foreløpig å sperre ham inne i fire uker.

— Her er det fare for gjentakelse på grunn av tidligere handlinger og domfellelser for vold, sier politiadvokat Rune Amundsen til Fædrelandsvennen.

I 2009 ble 29-åringen sammen med en annen mann, dømt til 45 timers samfunnsstraff etter å ha bortført og utøvd vold mot en 14-åring i Kristiansand. Dommen er rettskraftig.

Tvunget inn i varebil

Bakgrunnen var at de to voksne mennene hadde sett gutten på en moped som var stjålet fra 29-åringens kjæreste. 14-åringen ble revet av mopeden og slått. Deretter ble han tvunget inn i en varebil, lagt på magen og påført håndjern.

Gutten ble fraktet til en skogsti og ført inn i skogen mens han ble slått ansiktet. Så ble han festet til et tre med håndjernene. Her ble han forlatt i en halv time.

Lørdag kveld angrep 29-åringen to gutter på 11 og 12 år, i tillegg til en 29 år gammel kvinne utenfor Kiwi i Kongens gate i Kristiansand. Han ble pågrepet i området en stund senere.

— Jeg har jobbet 30 år i politiet, og det er ikke ofte vi har denne type saker med grov uprovosert vold mot barn ned i 11-årsalderen. At siktede er dømt for liknende forhold tidligere understreker alvoret i saken, sier Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder i Kristiansand-politiet til Fædrelandsvennen.

- Synes veldig synd på guttene

Siktede erkjenner straffskyld.

— Han uttrykker forferdelse når han skjønner hva han har gjort, og sier han synes veldig synd på guttene. Han tar veldig avstand fra handlingene sine, sier Eriksen.

Samtidig hevder 29-åringen at han ikke kan huske noe fra selve voldshendelsen, selv ikke når politiet forelegger ham opplysninger.

I politiavhør har mannen forklart at han hadde vært på en tilstelning med jobben sin hvor han hadde drukket tett. Han husker at han gikk ned mot Kongens gate og at han skulle besøke en person der. Han husker også at han senere ble pågrepet av politiet. Men volden hevder han er blåst bort fra minnet.

— Vi stiller oss undrende til dette. Normalt fungerer ikke hukommelsen slik. Hvis du er så ruset som han hevder å ha vært, husker man brokker og detaljer av en slik hendelse, sier Eriksen.

Mannen ble pågrepet etter en kort tids søk i området. Et vitne som var med politipatruljen, pekte ham ut ved Aquarama.