— Vi ønsker bare å minne bystyrets medlemmer på likebehandlings-prinsippet, og hva som kan bli konsekvensen av et ja til høyhus. Vi eier nabotomten der Sørlandet Sylinderservice lå. Får Lunde ja til høyhus, må det også aksepteres at det legges tilsvarende muligheter til grunn for utviklingen av naboeiendommen, sier daglig leder i Tangen Utviklingsselskap, Svein Kaldestad.

Han er også i ledelsen i Kruse Smith, og mener utbyggere og tomteeiere i Kvadraturens randsoner må behandles likt.

Kaldestad avviser at han med brevet forsøker å presse politikerne til å si nei til høyhus. Han sier at Tangen Utviklingsselskap bare ønsker å klargjøre premisser.

Utredning

— Vårt råd i hele høringen har vært at Kristiansand må utrede høyhus før det sies ja til høyhus. Vi ønsker en grundig utredning av konsekvenser for Kvadraturens randsoner, før det sies ja. Vi synes det er klokt. Det er vårt primære ønske at bystyret vedtar dette.

— Hvis politikerne ikke gjør det, må de være klar over presedensen og likebehandlingsprinsippet, sier Kaldestad til Fædrelandsvennen.

Han minner om at Tangen Utviklingsselskap har samarbeidet med Kristiansand kommune om hele utbyggingen av Tangen. De har også samarbeidet om reguleringsplan.

Lojalitet

— Den kom i 2005 og vi har lojalt fulgt den opp i samarbeid med kommunen. Det ønsker vi å fortsette med, men det er klart at hvis en såpass ny plan skal fravikes på en nabotomt, må vi påpeke likebehandlingsprinsippet, sier Kaldestad.

Bystyrets 53 representanter møtes klokka 17 på Rådhuset. Det er ventet meget close race i saken, og høyhuset kan bli avgjort med én stemmes overvekt. I øyeblikket er det helt åpent om det blir ja eller nei.