— Det aller viktigste blir å jobbe for et samfunn som er raust, inkluderende og har respekt for religionens plass i samfunnet og at vi tenker og tror forskjellig. Dette er en viktig sak for Høyre, sier Tveiten Benestad fra Vest-Agder og Kristiansand

Rent konkret blir arbeidet med ny lov for livssyns- og trossamfunn viktig for henne.. Den tredje saken hun trekker fram er gjennomføringen av skillet mellom kirke og stat.

Tillitserklæring

— Jeg tar det som en stor tillitserklæring og gleder meg til å jobbe mer med et politikkområde som betyr svært mye for mange mennesker, sier Tveiten Benestad til Fædrelandsvennen.

Overtar for sørlending

Hun overtar ansvaret etter stortingsrepresentant Svein Harberg fra Aust-Agder. Han har hatt kirkeansvar i Høyres stortingsgruppe i en årrekke, men leder nå Stortingets kultur- og familiekomité og steller for tiden mest med OL-søknaden til Oslo.

- Hvorfor tildeles kirkeansvaret i Høyre stadig til sørlendinger?

— Nå passet det sånn, jeg har ingen andre kommentarer til det. For meg er det flott å overta for Svein. Vi samarbeider tett og det sikrer god kontinuitet i arbeidet, sier hun.

Årsaken til at kirke-ansvaret først plasseres nå, ett år etter valget, har vært en diskusjon om hvilken komité på Stortinget kirkesaker skal sortere under.