Det pågår forhandlinger mellom Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).

Dersom det ikke blir enighet hos Riksmegleren innen fristen midnatt natt til onsdag, vil NTF ta ut 1.100 avisbud i 24 distribusjonsselskaper i streik. Blant disse selskapene er Schibsted Distribusjon Vest, som omfatter Fædrelandsvennen, og Agderposten Distribusjon.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Få berørt

— Fædrelandsvennens lesere kan bli berørt, men i svært liten grad. Vi har totalt fem bud som er organisert, men på grunn av ferie og sykemelding er det bare to som går akkurat i øyeblikket, sier regionssjef i Schibsted Distribusjon Tom Helge Isefjær.

Rundt 310 abonnenter i Mandal blir berørt, men ettersom bare ett av de organiserte budene går denne uka, er det kun 154 som berøres i første omgang. Dette gjelder hovedsakelig Hogganvik, Mones og Sånum.

— I Arendal og Grimstad har vi samkjøring med Agderposten Distribusjon, men dette gjelder et begrenset antall abonnenter der også, rundt 200 om, det blir full effekt, sier regionssjefen.

Ikke avis

Han legger til at de som vil merke streiken, ikke vil få avis i postkassen fra og med torsdag. Om det blir streik, er det start fra onsdag morgen, men da er budene ferdige med å gå.

Ingen abonnenter i Kristiansand, Lillesand, Birkenes eller Vennesla blir berørt.