Slik vil Flekkefjord kultursenter se ut når det står ferdig sommeren 2016. Foto: Helen & Hard
Den gamle kinoen er jevnet med jorden, og ytterligere tre bygg skal ned for å gi plass til Flekkefjord kultursenter. Foto: Torbjørn Witzøe

— Kultursenteret til 130 millioner kroner skal stå ferdig i juli 2016, og offisielt åpnet november samme år. Nybygget på i overkant av 3200 kvadratmeter skal blant annet inneholde en storsal, kinosal, bibliotek og blackbox (mindre flerbruksrom). Kulturskolen med over 200 elever og fritidsklubb vil også få godt egnede lokaler, sier prosjekt- og kommunal byggeleder Frank Tommy Strømland.

Under hele den to år lange byggeperioden vil en større del av de kommunale parkeringsplassene på Tollbodplassen i Flekkefjord sentrum fungere som riggplass.

Kulturkonsulent og ansvarlig for innholdsdelen i kultursenteret, Arne Skage jr., ser fram til at Sørlandets vestligste by skal få en skikkelig scene, som også blir selvforsynt med lys og lyd. I den gamle kinoen måtte det rigges opp og leis inn lys- og lydutstyr til hvert enkelt arrangement. Nå skal også artister som opptrer tilgodeses med skikkelige garderobefasiliteter.

Det er arkitektkontoret Helen & Hard som har tegnet Flekkefjords nye kultursenter. Det var de samme arkitektene som tegnet Vennesla bibliotek og kulturpris, som vant Statens byggeskikkpris for 2012.