— Jeg synes det er uforståelig. Det er liksom ikke ham. Jeg kjenner ham som en stabil og grei kar, sier Svein Olav Jørgensen (50) til Fædrelandsvennen.

Lørdag kveld feiret mandalitten 50-årsdagen sin hjemme hos en 55 år gamle kamerat i Lindesnes. To kvinner som også var til stede ligger nå på sykehus med skuddskader. Kameraten (55) er siktet for drapsforsøk.

— Stemningen var harmonisk hele kvelden. Det var musikk, mat og rødvin, sier 50-åringen.

Tenker på de skadede

Kvinnen (43) som ble hardest skadet har i perioder bodd hos 55-åringen, men disponerte også et eget hus i nærheten. Den andre kvinnen (44) er en venninne av 43-åringen og Jørgensen, men skal ikke ha kjent den siktede.

Det var i dette huset de to kvinnene ble skutt. Politiet har nå gjennomført et kort avhør av den ene kvinnen. Den andre er fremdeles ikke i stand til å la seg avhøre. Foto: Erlend Olsbu

— De to som ble skadet er gode jenter som jeg har kjent lenge. Det er fryktelig det som har skjedd. Nå tenker jeg først og fremst på dem og ikke minst barna deres, sier Jørgensen.Skytingen skal ha funnet sted sent natt til søndag eller tidlig på morgenkvisten.

— Jeg våknet av et voldsomt rabalder, sier 50-åringen.

Han ønsker ikke å uttale seg noe særlig om selve hendelsesforløpet, ettersom han ikke ønsker å utsette noen av de involverte for ytterligere belastninger.

Våpenentusiast

Ifølge Jørgensen var det 55-åringen som inviterte til selskapet.

— Jeg hadde egentlig tenkt å stikke til København, så invitasjonen kom som en gledelig overraskelse. Det varmet veldig, sier Jørgensen.

Han beskriver kameraten som våpenentusiast og jaktmenneske.

Lørdag kveld feiret Svein Olav Jørgensen 50-årsdagen sin hjemme hos en 55 år gammel kamerat i Lindesnes. Han synes det er vanskelig å tro at kameraten kan ha skutt de to kvinnelige gjestene med overlegg. Foto: Erlend Olsbu

— Skogens sønn, det er ham. Og veldig god til å lage mat, sier Jørgensen.De to kvinnene skal ha blitt skutt i gangen i boligen. Hva som utløste skytingen er uvisst. 55-åringen nekter straffskyld for drapsforsøk, men det er uklart om han har erkjent å ha løsnet skudd. Etter det Fædrelandsvennen forstår skal det ha blitt skutt med en Magnum-revolver.

— Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke si noe om hva slags våpen som er brukt, sier politiadvokat Liv Versland Seland i Agder politidistrikt.

Ble tatt med amfetamin

Politiet ble varslet av AMK, etter at ambulansen hadde ankommet åstedet. Jørgensen er kritisk til at han ble ransaket med en gang.

— De gikk rett i lomma mi, hvor de fant noe amfetamin. Det syntes jeg var en merkelig prioritering. Jeg følte meg litt tilsidesatt. Det var jo en heftig opplevelse, men det går bra med meg nå, sier 50-åringen.

Han har kun status som vitne i skytesaken og ble løslatt etter avhør.

De to kvinnene er fremdeles innlagt på sykehus.

— Vi har gjennomført et kort avhør med kvinnen som ble minst skadet. Den andre kvinnen var ikke i stand til å la seg avhøre, men vi kommer til å ta kontakt med sykehuset igjen til mandag, sier Versland Seland.

Godt bilde av hendelsesforløpet

- Kjenner dere hendelsesforløpet?

— Vi har et relativt godt bilde av det som har skjedd, sier Versland Seland.

- Samsvarer forklaringene til de involverte?

— Jeg ønsker ikke å gå inn på det. Vi må først få gjennomført et fullstendig avhør av begge de skadede kvinnene, sier Versland Seland.