En stålrist sitter ved enden av røret som gikk tett da de voldsomme vannmassene som kom søndag kveld tok med seg løv og løsmasse på sin vei fra Baneheia til Arenfeldts dam. Foto: Tore-André Baardsen
_93R4582.jpg Foto: Tore-André Baardsen
_93R4556.jpg Foto: Tore-André Baardsen

Røret skal lede vann fra dammen på nordvestsiden av sykehuset ned i Otra, men klarte ikke ta unna de voldsomme mengdene som kom fossende i går kveld.

— Den mest trolige årsaken er at det har satt seg løv og løsmasser i betongrøret som går under jorda, og dermed har diket gått tett, sier driftsdirektør Per W. Torgersen til Fædrelandsvennen.

LES OGSÅ:

— Styrtnedbøren som kom i går kveld førte til økt vannføring i bekkene fra Baneheia ned mot Arenfeldts dam. Det at det kom veldig mye nedbør på veldig kort tid, gjorde at vannet tok med seg masse rusk og rask som satte seg fast og tettet røret, sier han.

Dermed fosset vannet i stedet over den lille demningen og inn på sykehuset. Normalt ledes det under jorda mellom sykehusbygningene før det renner ut i Otra.

— Har det flommet over her før? - Nei, dette har ikke skjedd tidligere. Vi sjekker jevnlig takrenner og rister, og sjekket stålristen i dette røret senest i forrige uke.

Problemene startet ved 19.30-tiden søndag, og først ved 01.30-tiden natt til mandag fikk man kontroll over vannmassene.

— Vi har fått renset opp, og avløpet fungerer igjen. Nå gjenstår opprydningsarbeidene inne, sier Per W. Torgersen.