Det var lange bremsespor etter bilen. Politiet gjorde undersøkelser av stedet etter ulykken. Foto: Eivind Kristensen

KRISTIANSAND: Det var sent om kvelden 26. juli i fjor at 110-sentralen fikk melding om at en bil hadde havnet i elva Otra ved Skråstad nord for Kristiansand sentrum.

Politiet rykket ut til stedet og fant etter kort tid en bil som lå delvis under vann. På land sto det en svært beruset kvinne som innrømmet at hun hadde kjørt bilen. Kvinnen hevdet at hun satt alene i kjøretøyet, men dykkere valgte likevel å søke i området for sikkerhetsskyld.

I fjellveggen før elva

Etterforskningen viste at kvinne først kjørte i fjellveggen før bilen tok ut mot høyre og landet i elva. Vitner mente bilen holdt høy hastighet.

På legevakten ble det sikret blodprøve av kvinnen. Den viste en alkoholkonsentrasjon på hele 2,28 promille.

I retten ga den tidligere ustraffede kvinnen en uforbeholden tilståelse.

Senket bota

Retten mente det var skjerpende at kjøringen hadde foregått med svært høy promille og at fyllekjøringen medførte en betydelig trafikkulykke.

Påtalemyndigheten ba om at kvinnen skulle dømmes til 21 dagers fengsel og 25.000 kroner i bot. Retten fant at fengselsstraffen var riktig, men reduserte boten til 18.000 kroner.

I tillegg til fengsel og bot mister kvinnen retten til å kjøre bil i to år og seks måneder. Hun må også avlegge full ny førerprøve.