DAGEN DERPÅ: Ghulam Mustafa Zafar, Khurom Rai, Arjomand Azam og Melon Khan (t.h) fikk utdelt utstyr av Arnvid Sejnæs i parkvesenet i Kristiansand kommune. Foto: Erlend Olsbu
RYDDET: Zeeshan Ahmed, som er leder for menigheten, var en dem som brukte 1. nyttårstid til å rydde etter gårsdagens festligheter. Til høyre Tanzil Ahmed og Nayab Azam. Foto: Erlend Olsbu
FØR OPPRYDNINGEN: I Tresse lå det tydelig spor etter gårsdagens fyrverkerioppskyting. Foto: Erlend Olsbu

KRISTIANSAND: Tradisjonen tro startet dagen med felles bønn klokka 07.15 i Dronningens gate.

— Vi har først en samling i butikklokalene til mine foreldre i Dronningens gate. Så går vi sammen ned hit for å rydde, sier Khurom Rai.

Han er en av om lag 50 medlemmer i den muslimske menigheten Ahmadiyya Muslim Jamaat i Kristiansand. 26-åringen fra Justvik forteller at dette er tredje gangen de gjennomfører dugnaden i Tresse.

— Å være behjelpelig er en viktig del av troen, sier Rai til Fædrelandsvennen.

Like etter soloppgang var han og 10-15 andre på plass i Tresse for å rydde opp fyrverkerirestene fra i går. Utstyret de trengte for å rydde ble delt ut av Arnvid Sejnæs i parkvesenet i Kristiansand kommune, som var full av lovord om innsatsen til menigheten.

— De gjør en kjempejobb for å holde byen ren og pen etter nyttårsfeiringen. Etter det jeg vet er det ikke så mange andre steder i byen de har samme opplegg, sier Sejnæs.

Medlemmene i menigheten har bakgrunn fra blant annet Pakistan og Bangladesh. Rai forteller at ideen kommer fra menighetens avdeling i Oslo, hvor de har holdt på med den samme dugnaden i flere år.

— Det begynte med at de ryddet opp i Frognerparken. Senere har de også ryddet i nærheten av den nye moskeen på Furuset, sier Raj, som sier det gikk greit å stå opp grytidlig 1. nyttårsdag.

— Jeg la meg i 2-tiden, så det blir jo litt lite søvn. Men feiringen var jo ellers ganske rolig, sier Raj.