— Jeg gleder meg til å sykle på et høyere nivå. Dette er et steg nærmere proffdrømmen, konstaterer Dahl.

Kristiansanderen er nylig tilbudt en toårskontrakt med Team Sparebanken Sør, og fra 1. januar 2015 skal han sykle for laget som eies av Thor Hushovd. Fram til da skal Dahl fortsatt sykle for Kristiansand CK, blant annet i tre ritt i Danmark. Han vil stå som KCK-medlem også etter overgangen til Hushovds kontinentallag.

Fra neste år skal Herman Dahl (t.h.) sykle sammen med Andreas Erland (t.v.) i Team Sparebanken Sør. Foto: Rune Stensland

— Som klubb er vi lei oss for at vi mister Herman,men det er et riktig steg ikarrieren å prøve seg på kontinentalt nivå. Han får der muligheten til å kunne kjøre større etapperitt, som Tour des Fjords og Arctic Race. Dette er store ritt som ikke norske klubber blir tilbudt plass i. Det er derfor gledelig med overgangen for Herman, som er en meget god spurter, sier sportssjef i KCK, Tom R. Hansen.

Dahl har levert sin beste sesong hittil, med seier i et internasjonalt ritt i Belgia og med fjerdeplass i NM gateritt som høydepunkter. Han har nettopp begynt på en jussutdanning ved UiA.

— Det er viktig å bruke hodet på annet enn syklingen. Det blir mye lesing og mye trening fremover. Det kan være mulig å bli proff innen to-tre år, men jeg har ingen garantier, sier han.