— Kulda gir oss nye strømrekorder. Det hersker det ingen tvil om, Strømprisene er relativt lave, og dermed ser det ut til at folk flest unner seg den varmen som gir komfort både hjemme og på arbeidsplassen, sier administrerende direktør Sven Are Folgerø i Agder Energi Nett.

Det var mellom klokka 08.00 og 09.00 torsdag morgen den nye strømrekorden ble satt. På Kjevik var det -20,2 grader, men lenger inn i landet ble det målt ned mot -30 grader.

Slo seks år gammel rekord

På én time brukte Agder sørlendinger 1 218 600 kilowattimer, eller 1218,6 megawattimer (MWh). Den gamle var på 1178,8 MWh fra 8. januar 2010. - Det var nære noen dager i forrige uke også. Men da det dro seg til på onsdagen og vi så værmeldingene, var det veldig spennende å følge med på forbruket, forteller Folgerø til Fædrelandsvennen.

20 600 kilometer ledninger

Agder Energi Nett har 20 600 kilometer med strømlinjer i fylkene. Men sprengkulda de siste ukene har de kommet fra nesten uten strømstanser.

— Det har stort sett gått helt problemfritt. Vi har klart oss veldig bra i kulda. Det er godt å se at nettet vårt er robust nok til å takle det, sier direktøren.

- Man blir stadig oppfordret til å spare strøm, men det er altså likevel stas med rekord i strømforbruket?

— Joda, det er det. Det er jo egentlig få kilowattimer det er snakk om, svarer Folgerø.

Også norgesrekord

I den samme timen ble det også satt strømrekord i Norge. Den lød på 24 485 MWh.

Men nå er kuldeperioden over for denne gang. I løpet av fredag er det ventet at temperaturen stiger til plussgrader, og det vil det bli langs kysten de neste dagene.