Finjord tok ut usikker trio

Oslo (NTB): Landslagssjef Roger Finjord droppet overraskelsene i troppen som skal sikre Norge OL-plass i Rio. Tre av førstevalgene er usikre på grunn av sykdom eller skade.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Verken June Pedersen eller Kristine Leine får fornyet tillit, men for øvrig er troppen helt lik den som var i La Manga i januar.

— Det er en tropp med spillere som har vært med en stund og gjort en veldig god jobb. De har prestert godt hele veien og fortjener nye muligheter i kvalifiseringen. Det er en tropp vi har tro på, både på kort og lang sikt, sier Finjord til NTB.

Lene Mykjåland, Isabell Herlovsen og Ingrid Moe Wold har alle slitt med sykdom eller skader den siste tiden. For de tre blir det en kamp mot klokka, men Finjord er klar på at det uansett er viktig å ha dem med.

— De er i opptrening, og nå skal vi finne ut hvor mye vi kan bruke den enkelte i kamp. Lene og Isabell innehar x-faktor-kvaliteter som kan bli avgjørende mot slutten av kamper. På høyere nivå avgjøres kampene ofte den siste halvtimen, og da kan de bli viktige, forklarer Finjord.

Norge møter Sverige, Nederland og Sveits i kamp om én OL-plass. Kampene spilles 2., 5., og 9. mars i Rotterdam. Det er ventet å bli en svært jevn gruppe hvor alle er kapable til å ta gruppeseieren. (©NTB)

Publisert: