Det skriver Gjenopptakelseskommisjonens på sine hjemmesider.

I mars i år begjærte Viggo Kristiansen for fjerde gang gjenåpning av Baneheiasaken, hvor han i 2002 ble dømt til 21 års forvaring for voldtekt og drap. Medtiltalt Jan Helge Andersen ble dømt til fengsel i 19 år.

Nå foreligger svaret:

«Kommisjonens leder har den 9. desember 2014 besluttet at begjæringen av 31. mars 2014 skal forkastes idet den åpenbart ikke kan føre frem. Det kan ikke ses at det i begjæringen eller i saken for øvrig foreligger forhold som tilsier at vilkårene for gjenåpning er til stede», heter det i et presseskriv fra kommisjonen.

Tre ganger tidligere har kommisjonen enstemmig avslått begjæringen fra Kristiansen. To av avgjørelsene ble påklaget, men klagene ble ikke tatt til følge. Denne gangen er det kommisjonens leder Helen Sæter som alene har behandlet saken.

Kristiansen og hans forsvarer Arvid Sjødin har blant annet anført at det ble begått straffbare handlinger fra politiet under etterforskningen, og at det forelå nye forhold knyttet til meddømtes forklaringer, DNA— og mobil-bevis og gjerningsmannsprofil.

"Etter kommisjonslederens vurdering er anførslene i begjæringen hovedsakelig gjentakelser av tidligere anførsler som kommisjonen allerede har tatt stilling til ved sin behandling av de tidligere begjæringene. Begjæringen bærer mer preg av å være et uttrykk for at domfelte er uenig i kommisjonens tidligere avgjørelser enn å være en reell ny begjæring. Kommisjonens leder finner ikke grunnlag for en annen vurdering av de anførte forhold, og finner i det alt vesentlige å kunne slutte seg til de vurderinger og konklusjoner som er gjort i tidligere kommisjonsavgjørelser", heter det i presseskrivet.