— Hvorfor Lillesand?

– Vi søkte til svømmeforbundet om å få arrangere landsdelens årsklassemønstring. Etter et vellykket fjorår, bestemte forbundet at vi kunne få arrangere det her. Så nå går det i dugnadsarbeid og siste finpuss før helga.

— Hvor mange fra svømmegruppa deltar?

– 21 av våre svømmere er med i konkurransen. Vi har faktisk aldri hatt så mange svømmere som vi har i år, og jeg er veldig stolt av dem. Totalt er det om lag 220 påmeldte svømmere fra hele regionen, fra Drammen i øst til Flekkefjord i vest.

— Hvor lenge har du vært engasjert i svømmemiljøet i Lillesand?

– Det begynte i 2006, med at klubben hadde vært nede en liten stund og foreldre ble oppfordret til å ta et tak. Hvorfor ikke, tenkte jeg. Jeg sa at styret kunne bruke meg der det var behov, og de tok meg på ordet. Jeg hadde ingen intensjoner om å bli leder, men plutselig satt jeg der.

— Svømmer du selv?

– Ikke nå, men jeg var aktiv i svømmemiljøet som barn. Jeg begynte som åtteåring, og var engasjert helt til slutten av tenårene. Den gleden jeg hadde av svømming, har nok vært med å bidra til at jeg er såpass engasjert nå. Jeg ønsker at mine egne barn og barn generelt kan oppleve gleden ved svømming og av å være trygge i vannet.

— Hvor mye tid går med til svømmegruppa ukentlig?

– Oi, hadde du spurt meg for fem år siden hadde jeg sagt hele tiden. Konstant. Nå går det mye i bølgedaler, men når det er mye å gjøre, er trenerne og foreldre flinke til å stille opp. Vi har flotte trenere som stiller opp på dugnad, uke etter uke. Det hadde aldri gått å drive svømmegruppe uten dem.

— Hvor mange er dere?

– I år har vi 40 konkurransesvømmere og 20 rekrutter fra tiårsalderen og oppover. Vi har hatt en jevn økning hele tiden, og det ser ut til at barna og ungdommene trives. Det kan ha med at vi ikke bare fokuserer på selve svømmingen, men også det sosiale. Kveldsmat, turer og andre sosiale aktiviteter for barna tror jeg har mye å si for trivselen. De må føle seg velkomne.