Her undersøker politiet sporene der ulykkesbilen skal ha kjørt på midtrabatten, som skiller veibanen fra fortauet utenfor Amfi Vågsbygd. Foto: Jan Oddvar Eide

Det forteller Thore Sandvik som ble vitne til den nye Audi A6-en som spant rundt og endte opp i et gammelt bjørketre, etter at skiltet som varsler fotgjengerovergang var knekt rett av som en tørr kvist. Ulykken skjedde i krysset mellom Kirsten Flaggstads vei og stikkveien som går inn til senteret fra siden opp mot Vågsbygd Ringvei.

— Det var forferdelig å se på, sier Sandvik som forteller at busskuret på andre siden av veien var fullt av skolebarn som nettopp hadde gått over veien etter siste time på skolen.

— Bilen kom i en enorm fart. De kjørte som villmenn i 80-90 kilometer forbi skolen, og kjørte rett inn i treet. Hadde de kommet like før hadde de truffet ungene som gikk over veien, sier Sandvik.

Han mener de ikke hadde kontroll over bilen.

— Ikke i det hele tatt. Bilen kom over på feil side og spant rundt før den havnet i grøfta, sier han.

Kjørte på midtrabatt

Da Fædrelandsvennen var på stedet undersøkte politiet bilspor oppe på midtrabatten mellom veibanen og fortauet utenfor Vågsbygd Senter på den andre siden av veien for ulykken.

To vitner forteller til Fædrelandsvennen at det var ulykkesbilen som kjørte opp på veiskilleren før den spant rundt og kjørte inn i bjørketreet på andre siden av veien nesten 100 meter lenger fremme.

Ulykken ble meldt til politiet klokka 14.40 mandag ettermiddag. Meldingen fra operasjonsleder lød slik:

— Enslig bil ut av veien. Kjørt i et tre.

Uskadet fra ulykken

Sjåføren og en passasjer kom fra ulykken uten skader. De to personene var yngre menn. Etter det Fædrelandsvennen forstår på ulykkesstedet skal sjåføren være bileierens sønn. Begge fra bilen var ved bevissthet da ambulansepersonell kom til stedet rett før klokka 15. De ble sendt til rutinemessig sjekk på legevakta etter at airbagene ble utløst.