— Det er ikke noe negativt med å studere, men det er jo selvsagt en utfordring når noen reiser vekk, sier Willian Aligo, som studerer markedsføring og ledelse på Markedshøyskolen i Oslo.

En rask opptelling av stallen til Donn, viser at brorparten er i full gang med utdannelsen sin. Klubben har også historisk sett vært studentlaget fremfor noen i Kristiansand. Det skaper noen problemer, og stort sett hvert år mister laget en drøss med spillere i sommerpausen.

— Noe av det første vi spør nye spillere om, er hvor lenge de skal studere, humrer Donn-trener Rolf Martin Skonhoft.

Han mener alle studentene i laget er positivt, men også en utfordring.

— Vi får ikke noe kontinuitet, og må bygge et nytt lag både vår og høst, sier Skonhoft.

Gode forsterkninger

I fjor mistet laget sju spillere halvveis i sesongen. I sommer forsvant fem-seks av nøkkelspillerne, deriblant Mathias Macody Lund og Thomas Vikstøl. Mange fryktet nok at Donn skulle kollapse etter alle utskiftningene, men laget klarte å forsterke med kvalitet med folk som Markus Skraastad, Ditlef Ueland, Ulrik Aasen og Håvard Øyna.

— Vi har vært heldige med dem vi har fått inn, sier Skonhoft.

Kjetil Ruthford Pedersen tror Donns stempel som studentlag vil vedvare.

— Hvis gode spillere har lyst til å komme til oss, så kan vi ikke si at vi ikke har bruk for dem fordi de er studenter. Det har vi ikke råd til, for så mange gode fotballspillere er det ikke her i distriktet. Du må ta den kvaliteten du får. Om det er studenter, får vi bare prøve å sikre oss de studentene som skal være her lengst mulig, sier han.

Han legger til at Donn helst ønsker gode, lokale spillere, som kan være i klubben over tid.

— Så slipper vi de utskiftningene vi hadde i sommer. Men vi kan ikke garantere at vi ikke får noen utfordringer også neste sommer, sier han.

- Fantastisk sesong

Lørdag får studentlaget sin siste, og største test for sesongen. Det er opprykksfinale mot FK Tønsberg på bortebane. Vertene ligger ett poeng foran før den avsluttende runden, og klarer seg med ett poeng for å rykke opp. Donn må vinne dersom det skal bli toppfotball på Kristiansand stadion i 2015. — Uansett hvordan det går har vi hatt en fantastisk sesong, sier Ruthford Pedersen.

Tønsberg har vunnet 12 av sine 13 siste kamper, og er favoritter i skjebnekampen.

— Det er Tønsberg som har presset på seg. Vi har ikke noe uttalt mål om at vi skal rykke opp i år. Går vi hele veien er vi kjempeglade for det. Går det ikke veien, er vi godt forberedt på en ny sesong neste år i 3. divisjon, sier Ruthford Pedersen.

— Har Donn lyst å rykke opp?

— Jeg vet ikke om alle spretter champagnen om vi vinner på lørdag, men der må klubben bare ta et skippertak, og bidra til at vi er godt foreberedt når vi kommer til april neste år, sier Ruthford Pedersen og smiler.