KRISTIANSAND: — Vi blir nedringt av bilister som ringer og lurer på hvordan trafikksituasjonen er, sier Vidar Neset, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

KØ: Politiet ble mandag nedringt av bilister som sto i kø grunnet trafikale problemer i forbindelse med snøværet. Bildet er fra Fidjebakken i Kristiansand, ved avkjøringen til Rige. Foto: Tormod Flem Vegge

— Jeg har forståelse for at folk ringer politiet, men 175 (Vegtrafikksentralen) er kanskje den greieste telefonen å ringe for dem som vil sjekke statusen, påpeker operasjonslederen, som forteller at vogntog har skapt

problemer for trafikken flere steder i distriktet etter det voldsomme, men kortvarige, snøværet mandag.

Løser seg opp

— Det ser nå ut som om trafikken nå løser seg noe opp i Trybakken, i begge retninger. En semitrailer er blitt slept opp Trybakken. Det er noe av årsaken til de trafikale problemene, sier operasjonslederen.

— Vet du hvor mange vogntog som har satt seg fast i distriktet etter snøværet?

— Jeg har ikke tall på dette, så det kan jeg ikke svare på, sier Neset, og fortsetter:

Vogntog skaper problemer

— Klokken 16.42 fikk politiet melding om at flere vogntog hadde problemer i Osestadbakken på E 39 ved Lindesnes, sier han.

Ifølge politiet har det også vært utfordringer ved Heftingdalen ved Arendal. Utenlandske vogntog skal ha satt seg fast. Bergingsbiler er blitt rekvirert til stedet.I Kristiansand sto flere vogntog bom fast i Fidjebakken mandag.

Tom for bensin i Tvedestrand

En privatbil gikk tom for bensin ved avkjøringen til Tvedestrand på E 18. Det skapte også store trafikale problemer mandag ettermiddag.