mosby pikslet.jpg
FRAKTET BORT: Sjåføren av bilen ble hentet ambulanse. Her fraktes bilen bort av Vikting. Foto: Tormod Flem Vegge

KRISTIANSAND: — Bilen snurret rundt i veibanen og havnet utfor veien, forteller operasjonsleder Øystein Vellesen, ved Agder politidistrikt.

Ulykken skjedde cirka klokken 10.30, ved jernbanebroa på Mosby. Det var ei 15 år gammel jente som var sjåfør. Hun skal ha tyvlånt familiens bil.

— Jenta er på sykehuset, og er fortsatt til utredning og under behandling, sier Vellesen ved 15-tiden. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Avhørt av politiet

FRAKTET BORT: Sjåføren av bilen ble hentet ambulanse. Her fraktes bilen bort av Vikting. Foto: Tormod Flem Vegge

Jenta ble søndag avhørt av politiet. — Vi har hatt en samtale med henne på sykehuset, for å danne oss et bilde av hva det som skjedde, forteller operasjonslederen.

— Hva sier hun om det som skjedde?

— Ikke så mye annet enn at hun lånte familiens bil.

På ulykkesstedet lå bildelene spredt utover veibanen etter kollisjonen. Det var også olje på stedet. Viking ryddet opp i veibanen, og ulykkesbilen ble fraktet bort.

Ser alvorlig på saken

Politiet ser alvorlig på saken.

— Vi ser jo alvorlig på at en 15-åring setter seg bak rattet og kjører bil. Vi så jo hvordan dette gikk. Heldivis ble ingen andre trafikanter skadet, sier operasjonslederen.

— Vil ulykken medføre noen form for straffereaksjon?

— Jenta er over den kriminelle lavalderen, så det blir nok en straffereaksjon. Hva straffen blir, det får juristene vurdere, påpeker Vellesen.