KRISTIANSAND: I dommen fra Kristiansand tingrett går det blant annet fram at 33-åringen raidet fryseren hos NAF Motorsenter på Vamoen i Songdalen 16. april i fjor. Fra stedet stjal han fire kartonger Friskis, én kartong Solo-is og diverse kartonger koteletter samt Paracet.

Mannen sto også tiltalt for å ha stjålet én gummibåt, stereoanlegg, Walkie Talkie, combicamp og en Yamaha Grizzly firehjuling. Alt ble tatt fra forskjellige adresser i Vennesla.

Mannen måtte også svare for flere tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand. Ved en anledning kjørte han i grøfta i Søgne. Kjøringen har også foregått uten at mannen har gyldig førerkort. Han sto også tiltalt for å ha vært i besittelse av hasj, amfetamin og diverse narkotiske piller.

Domfelt 17 ganger tidligere

33-åringen ga en uforbeholden tilståelse da han møtte i Kristiansand tingrett. Retten mente dette skulle vektlegges i formildende retning.

Mannen er tidligere straffedømt hele 17 ganger for vinnings-, narkotika— og vegtrafikkriminalitet. Sju dommer omfatter kjøring i ruspåvirket tilstand og 13 dommer omfatter kjøring uten førerkort.

Han ble så sent som i mai 2011 dømt til 10 måneders fengsel. Retten mente det var straffeskjerpende at mannen skulle på nytt dømmes for tilsvarende straffbare forhold.

Tatt grep om livet

Under rettssaken kom det fram at mannen har tatt et positivt grep om livet sitt og at han nå har begynt i behandling. Det kom også fram at han står på trappene til å komme seg ut i arbeidslivet.

Retten kom fram til at påtalemyndighetens straffepåstand på ett år og to måneders fengsel var riktig. Uten tilståelse ville mannen blitt idømt en fire måneder lengre fengselsstraff. To av månedene er gjort betinget som innebærer at den delen av straffen kan sones utenfor fengselsmurene.

I tillegg til fengselsstraff mister mannen retten til å kjøre bil for alltid.

— Siktede anses ikke skikket til å føre motorvogn, og ilegges etter dette sperrefrist for erverv av førerretten for alltid, skriver tingrettsdommer Marit Thorvaldsen i dommen.