— Det er helt konge. Vi har vært jævlig bra, sier Erik Brunborg fra Kristiansand til Fædrelandsvennen.

Han er en del av mannskapet på den norske Landmark 43´en Santa som fredag ble nybakt verdensmester i ORC-VM.

Godt samarbeid

Erik Brunborg er en del av mannskapet på båten Santa. Fredag vant de ORC-VM i København. Foto: Privat

Det er Claus Landmark som er skipper og han har hatt med seg et VM-mannskap bestående av Morten Henriksen, Petter Hagelund, Christoffer Solgaard Jakobsen, Calle Andersen, Lars Landmark, Henrik Dahl, Erik Brunborg, Geir Begby, Cecilia Jansson og Stian Tønnesen, skriver nettstedet kappseiling.no— Min rolle i laget er at jeg står litt lengre fremme i båten. Jeg jobber mye med å ta seilet opp og ned. Vi har samarbeidet utrolig godt underveis i mesterskapet og det er grunnen til at vi kan juble i dag, sier Brunborg.

Vant før siste dag

Her jubler Brunborg for seieren sammen med resten av mannskapet. Foto: Team Santa (pressefoto)

Siste dag av VM går i morgen, men ettersom seks av syv baneseilaser er unnagjort er det ingen som kan ta igjen den norske båten. Dermed kunne Brunborg og resten av mannskapet slippe jubelen løs så fort det ble klart at dagens seilas ble avlyst.

— Det var helt blikkstille i dag og det er jo ikke lett å seile uten vind. Så vi har vært på land og ventet i spenning. Vi var jo klar over at vi ville vinne dersom dagens seilas ble avlyst, sier han.

I alt var det 60 båter fra 13 land som var med i konkurransen.

Verdensmestere

Og da tittelen var et faktum ble det aldri så lite champagne på mannskapet.

— Vi feier litt med å grille i et hus vi bor i her, men planen er jo at vi skal seile den siste etappen i morgen. Vi kunne jo latt være å stille opp siden vi allerede har vunnet, men det hadde vært dårlig sportsånd. Vi skal gjøre det bra i morgen også, og vise hvorfor vi er verdensmestere. Det vil si, dersom inntaket ikke blir altfor høyt i kveld.x