— At noen tør å ta i bruk massivt tre er veldig bra. Det er ikke bare noe jeg stemmer for, men som jeg applauderer, uttalte Ole Magne Omdal (Sp) da by- og miljøutvalget torsdag enstemmig vedtok planen for pilotprosjektet Trekanten.

Den omfatter 84 leiligheter i opptil sju etasjer, bygd oppå et dekke med dagligvarebutikk og parkering i kjelleren.

Støttes av Innovasjon Norge

Innovasjon Norge har tildelt en halv million kroner til utbyggingen, som etter planen skal gi tretak over hodettil unge og voksne kjøpere for en rimelig penge.

Noe av poenget med dette prosjektet er å ta i bruk andre materialer i høy bebyggelse

Hele nærings- og boligkomplekset skal nemlig reises i massivt treverk, etter modell fra Sverige, fremfor tyngre og tradisjonelt dyrere materialer som betong og stål.

Omdal fra Senterpartiet hadde veldig sans for denne type fortetting ved metroaksen, tilrettelagt med sosiale møteplasser.

- Det Ole Magne sa. Det var så bra sagt, mente Eirik Dåstøl Langeland (Ap).

Bebyggelsen plasseres rundt et tun. Foto: SVENSSON ARKITEKTER AS

Utbyggingen var skissert i to alternativer, henholdsvis fire og sju etasjer. Administrasjonen anbefalte sju, og politikerne var skjønt enige.— Vi håper virkelig dette blir bygd i tre, noe av poenget med dette prosjektet er å ta i bruk andre materialer i høy bebyggelse, sa Grete Kvelland Skaara (KrF).

Kommunen på eiersiden

Det er foreslått maks 84 boenheter og leilighetene blir mellom 55 og 85 kvadratmeter store, med felles vinterhage på 350 kvadratmeter som buffer mot tunnelåpningen i sør.

Boligbebyggelsen blir på mellom tre og sju etasjer, med parkering og Rema-forretning i kjelleren. Her sett fra øst, med sykkelstamveien som passerer tett inntil og rundkjøringen opp til Slettheia. Foto: SVENSSON ARKITEKTER AS

Kristiansand Eiendom, kommunens eiendomsavdeling, sitter på halve eiendommen ved Blørstad, på lokket til Vågsbygdporten.Den andre halvdelen av prosjektet er på private hender: For 9,3 millioner kroner kjøpte investorene Torleif Repstad og Gudmund Sagen eiendommen der «fillemannen» og Texaco-stasjonen holdt til tidligere.

Mot stemmene til Venstre, Miljøpartiet og Demokratene ble det vedtatt at Slettheiveien på stedet endrer navn til Vågsbygd ringvei.

Bystyret behandler planen endelig 17. februar.