KRISTIANSAND: Restaurantene lokker denne uka med matretter for en hundrelapp. En av dem som lokkes av tilbudet er Liss Håkedal fra Birkeland.

Tirsdag kveld sto hun på fiskebrygga og ventet på at et bord skulle bli ledig.

— Hva synes du om "Spis for 100"?

— Jeg synes det er superbra. Det gjør at du kan komme deg på plasser du kanskje ikke hadde besøkt til vanlig, sier hun.

LES MER: Vi testet noen av matrettene du får for en hundrelapp.

Håkedal har benyttet seg av tilbudet også tidligere år, og vet å få mest mulig ut av det.

— For to år siden bestilte vi to hovedretter på samme sted, sier hun og ler.

— I dag skal vi først på Bølgen & Moi, og så tar vi kanskje en annen restaurant etterpå, sier Håkedal, som håper det blir restaurantmat hele uka.

Jørn Kildedal, Vågsbygd

— Sosialt

I Dronningensgate traff vi Jørn Kildedal fra Vågsbygd. Han hadde nettopp spist et bedre måltid på Gastropuben Kick.

— Jeg har vært med alle årene. Vi har vært ute og spist både i går og i dag, og har planer om å spise ute torsdag, fredag og lørdag også, sier Kildedal.

Han ser på tilbudet som en god mulighet til å være sosial, og tirsdagsmiddagen spiste han sammen med ni venner. Kvaliteten på matrettene har han lite å utsette på.

— Det er litt variert hvor mye du får, men stort sett så er det veldig godt, sier han.

Therese Brådland, Lyngdal

— Studentvennlig

Utenfor Tollboden sto en gruppe unge mennesker, tydelig i villrede.

— Er det kø? spurte vi, men det var visst bare valgets kvaler som hindret dem fra å ta steget inn døra. I tillegg var de avhengig av et ledig bord.

En av de bordløse var Therese Brådland fra Lyngdal. Hun studerer i Kristiansand og har ikke noe imot at restaurantene setter ned prisene denne uka.

— Det er veldig greit, spesielt for studenter. Akkurat nå må vi bare finne oss et sted hvor det er plass, det er jo kø over alt, sier hun oppgitt.