JOBBET FOR FULLT: Det var først da Viking kom til stedet tirsdag, at den polske traileren ble trukket løs fra snømassene på skogsveien i Marnardal. Foto: Werner Grimestad

MARNARDAL: — GPSen sendte trailersjåføren feil vei. Traileren hans endte 500 meter inne på en skogsvei, på et jorde.

Det forteller Kenneth Reinertsen, bilberger for Viking redningstjeneste i Kristiansand.

GPS-felle

Det var mandag at traileren til den polske sjåføren satte seg fast på en skogsvei i Marnardal, etter at GPSen misledet mannen.

— Sjåføren var fortvilet over GPSen sin og irritert over at han ikke dobbeltsjekket kartinformasjonen, fortsetter bilbergeren.

Polakken skulle levere materialer fra Sverige til Marnar bruk.

Overnattet

Lokale bønder med traktorer forsøkte mandag å få traileren løs, uten å lykkes. En hjullaster bisto også.

JOBBET FOR FULLT: Det var først da Viking kom til stedet tirsdag, at den polske traileren ble trukket løs fra snømassene på skogsveien i Marnardal. Foto: Werner Grimestad

Sjåføren overnattet i traileren til tirsdag. Da ble det rekvirert hjelp fra Viking redningstjeneste i Kristiansand.Tirsdag ryddet bønder jordet der traileren sto fri for snø. Intensjonen var å snu traileren på jordet, men denne planen ble ikke gjennomført.

— Hva var den største utfordringen da du kom til stedet, Reinertsen?

— Utfordringen var at sjåføren hadde koblet tralla fra trekkvogna. Vi måtte koble den til igjen. Deretter måtte traileren slepes baklengs ut til hovedveien, forteller bilbergeren.

- Litt vittig

Lokale bønder hjalp til med redningsaksjonen. Fire traktorer skuffet bort snø og is fra veien.

Bilbergeren skryter av bøndenes innsats.

— Både trailersjåføren og de lokale bøndene var svært hyggelige å arbeide med, sier Reinertsen, som forteller at redningsoperasjonen tirsdag tok hele fem timer.

— Det var sinnsykt trangt på traktorveien, og det var mange svinger. Jeg ankom stedet klokken 11. Først klokken 16 var vi ferdige.

— Det er jo litt vittig at en GPS kan sende en trailer så langt ut på et jorde, poengterer han.