KRISTIANSAND: Derimot blir det gjensyn med filmene fra 2011, 2012 og 2013. Se videoer fra showene nederst i artikkelen!

— Vi har fått veldig mange henvendelser fra publikum som er så lei seg for at de ikke har fått sett lysshowene som har vært før, så dette året vil vi vise de tre forestillingene på tre ulike tidspunkter, opplyser daglig leder Harald Andersen i Kvadraturforeningen.

Ønsker å bruke Domkirken

Julebyen har et budsjett på to millioner kroner. 3D-showet på Nordea-bygget har vært selve rosinen i medisterpølsa hver ettermiddag på Nedre Torv.De tre filmene vil i år bli vist i vilkårlig rekkefølge henholdsvis klokka 17.05, 18.05 og 20.05. Andersen peker på en annen årsak til at de tar i bruk arkivet i år:

— Det er litt begrenset hvor mye mer kreativt man kan få ut av det samme bygget, vi ser at vi må trekke inn mange momenter fra tidligere år. Derfor vurderer vi å skifte bygg, og Domkirken er nevnt, forklarer han.

Krever åtte prosjektorer

Domkirkeprosjektet kan bli aktuelt neste år, men det forutsetter økonomiske muskler. Veggen er 70 meter høy og krever minst åtte projektorer, mot tre i dag.

— Vi snakker nok om dobbelt så høye kostnader med et slikt show, opplyser kvadratursjefen.

Søndag klokka 16.30 er det offisiell åpning av Julebyen. Blant trekkplastrene er artistene Maria Haukaas Mittet og Lila.