- Dette kom som et sjokk for meg og mine kolleger. Det er et demokratisk problem når mange dyktige journalister over hele landet står i fare for å miste jobbene. Nå må politikerne på banen, sier Arne Ingmar Eggen som er leder av redaksjonsklubben.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Håper å unngå oppsigelser

- Vi må ned i antall årsverk, men jeg håper og tro at vi kan komme fram til frivillige ordninger og unngå oppsigelser. Redaksjonen vil helt klart bli berørt av kuttene, men ved å jobbe smartere er jeg overbevist om at vi fortsatt skal være i stand til å gi våre abonnenter et godt produkt, sier sjefredaktør Morten Rød.

Adm. dir. Øyvind Klausen sier mediehuset med base i Arendal nå rammes av den samme svikten i annonseinntekter som rammer de fleste norske papiraviser.

Papirinntektene faller raskere enn veksten på nett.

- Vi tjener penger og er langt fra å ha røde tall, men må ta grep for å kunne oppnå ønskede marginer og være i stand til å foreta framtidige investeringer, sier Klausen.

Knekk i inntektene

Agderposten AS omsatte i fjor for 125 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på 8,7 (9,3) millioner kroner. Morselskapet Agderposten Medier AS omsatte i fjor for 413 millioner kroner, og fikk et resultat før skatt på 19,4 (23,8) millioner 2012-tall i parentes.

Ifølge Øyvind Klausen har det kommet en ytterligere knekk i inntektene i løpet av 2014, og at det spesielt har vært en nedgang i inntektene fra nasjonale annonsører.