— Muslimsk Union i Agderog Al-Rahma Islamic Centerfordømmer på det sterkesteterrorangrepene i Brussel, der flere 10 talls uskyldige mennesker er blitt drept og mange flere er såret. Slike angrep er kriminelle barbariske handlinger. Våre tanker går til ofrene og de pårørende som er rammet. Vi står sammen som medmennesker, skriver de to organisasjonene i en pressemelding.

- Avskyelig

— Hvorfor følte dere for å sende ut pressemelding nå?

— Det er veldig ille å se uskyldige personer bli rammet så hardt. Derfor må vi bruke hver eneste anledning til å fordømme dette og ta sterk avstand fra blind terror og barbariske handlinger. Vi synes det er viktig å gjøre det hver gang noe slikt skjer, sier leder for Muslimsk Union i Agder, Akmal Ali.

I likhet med de fleste er han sjokkert over grusomhetene i Brussel tirsdag morgen.

— Det er så avskyelig. Det er alvorlig kriminalitet. Det er viktig for storsamfunnet å skille mellom kriminelle som gjør slikt og religion. Religion er imot terror og vold. De som gjør slikt må regnes som kriminelle på linje med andre. Nå ser vi også at de hadde kriminell bakgrunn, sier Akmal Ali.

Han mener det er viktig å stå sammen og samarbeide.

— Her i Kristiansand har vi et godt samarbeid med kommunen og politiet. Opprettelsen av Plattform i regi av Arkivet er også bra, sier Ali.

Samarbeid

Plattform - Norsk Institutt for Forebygging av Antidemokratiske Krefter og Voldelig Ekstremisme er et tverrfaglig miljø for forebygging av antidemokratiske krefter og voldelig ekstremisme og skal holde til på Arkivet i Kristiansand.

Selv om ikke alle gjør det, så er det mange som setter likhetstegn mellom islam og terror

Staben skal foreløpig bestå av en interkommunalt ansatt, en forsker fra Stiftelsen Arkivet og Agder politidistrikts radikaliseringskontakt.

— Det er veien å gå. Vi må jobbe sammen for å forebygge hat og ekstremisme, sier Akmal Ali.

— Er det vanskeligere etter slike terroraksjoner?

— Ja, dessverre. Selv om ikke alle gjør det, så er det mange som setter likhetstegn mellom islam og terror. Store grupper og en hel religion blir stigmatisert. Det må vi også ta avstand fra. Slike aksjoner blir gjennomført nettopp for å skape avstand mellom mennesker. Det er det ekstremister står for. Hvis vi nå skiller lag, så vinner terroristene, sier den muslimske lederen.