Steinblokka har knust og revet med seg trappa opp til gangbroa over Vesterveien. Foto: Christina Østtveit

KRISTIANSAND: – Geologen har vært på stedet, og det er blitt satt opp sperringer og varsellamper. Stedet vil bli jevnlig kontrollert av våre mannskap, fordi steinblokka trolig ikke vil bli fjernet før etter påske, sier trafikkoperatør Leif Christensen ved vegtrafikksentralen lørdag kveld.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 14.31. En stor steinblokk har rast ut ved overgangen over veien mellom de to Circle K-bensinstasjonene på Vesterveien.

Steinblokka har knust deler av trappa som går opp til gangbrua over motorveien. Veitrafikksentralen anslår at steinen er tre kubikkmeter stor.

Fare for flere ras

– En forbipasserende bilist varslet politiet om at en steinblokk hadde rast ut på Vesterveien. Vi har nå sperret av gangbrua for gående fra begge sider, opplyste politiets innsatsleder Hans Waage til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

Lørdag kveld har geologen undersøkt rasstedet. Det er redusert fremkommelighet på E 39 der steinen ligger. Foto: Christina Østtveit

Trafikken ble i en periode dirigert av politiet, og ett kjørefelt ble sperret.

Vegtrafikksentralen melder lørdag kveld at det er innsnevring av kjørefeltene i vestgående retning på E 39, like før bensinstasjonen. Årsaken er at det er fare for ytterligere ras.

Redusert framkommelighet

Steinen har etterlatt seg ei stor grop inn i fjellet der den løsnet. Foto: Christina Østtveit

– Entreprenør må vurdere stedet sammen med geolog, meldte operasjonsleder på Twitter.

Vegtrafikksentralens entreprenør ble kalt ut, og det ble satt opp veisperringer rett før bensinstasjonen.

En geolog har lørdag kveld undersøkt rasstedet, men årsaken til steinraset er foreløpig ukjent.