KRISTIANSAND: Den glorete førsteutgaven ble dømt nord og ned, men nå er det blanke ark og nye farvestifter.— Det skal bli en kvalitetsøkning, både når det gjelder innhold og layout. Det skal gis tid til kvalitetssikring, og vi skal ikke utgi noe som ikke holder mål denne gang - det sier seg selv, sier Kai Erland, tusenårsgeneral og medlem av magasinredaksjonen.I går ble brevet med komiteens beslutning oversendt advokaten til Næringsnett avdeling Kristiansand. Han holder til i London.- Vi synes komiteen er kommet fram til en fornuftig løsning. Nå må vi lage noe som begge parter kan leve med - det må bli et godt produkt som kan reise kjerringa fra forrige utgave, sier Lars Berge Andersen.Fortsatt uenige

Komiteen mener fortsatt at Næringsnett har brutt avtalen ved å levere en ukomplett første utgave til trykking, og at dette må få konsekvenser for det videre samarbeidet.Hele avtalen skulle koste 80.000 kroner. Kommunen har til nå betalt 54.000, og holdt igjen de resterende 26.000. Den hevder å ha hatt nesten 16.000 kroner i ekstra utgifter med annonsering på grunn av faktiske feil i første nummer av «Tid».Næringsnett mener kommunen brøt avtalen, og at den måtte erstattet tapte annonseinntekter dersom det ikke ble et magasin nummer to. Overskuddet fra første produksjon var 111.000 kroner.- Vi synes ikke det er noe poeng lenger å diskutere hvem som brøt avtalen, sier advokat Berge Andersen.Kompensasjon?

Likevel blir det etter alt å dømme vanskelig å komme utenom temaet når partene møtes for å diskutere det nye nummeret kommende uke.- Jeg vil ikke kommentere eventuell kompensasjon på forhånd, sier advokaten.I møtet blir det også debattert hvordan man kan unngå å havne i samme pinlige situasjon. Kort sagt: Hvordan man kan samarbeide bedre.- Problemene ligger på det nivået. Nå må man snakke tydelig sammen, basert på erfaringene fra førsteutgivelsen, understreker talsmannen for Næringsnett.Planen var å utgi det andre nummeret i løpet av februar. Nå vil redaksjonen bruke tiden den trenger.- Sist gang var det tidspress på grunn av nyttårsprogrammet, denne gang blir det mer langsiktig, opplyser Kai Erland.Ifølge komiteen er det et stort behov for å få ut informasjon om blant annet de mange tusenårsprosjekter som er startet opp og som skal føres videre.