Det var Åmli kommune som satte saken på dagsorden i vinter. Etter det har de øvrige kommunene i regionen fått tid og anledning til å tenke nøyere gjennom saken. Og nå viser det seg altså at omsorgsboliger i Syden kommer langt ned på prioriteringslista både i Tvedestrand, Vegårshei, Risør og Gjerstad. Dermed står Åmli alene, og kommer nå i følge rådmann Bjarte Nordås til å lete etter andre samarbeidspartnere.Ikke behov¿ Selv om omsorgsleiligheter i Syden sikkert vil ha mange positive effekter, er Tvedestrand imidlertid godt dekket opp med omsorgsplasser. Vi vil ikke ha behov for flere plasser på mange år ennå. Dessuten dreier dette seg om relativt godt fungerende klientell, og det er ikke den gruppa som har høyest prioritet i Tvedestrand, sa ordfører Thorleif Haugland.

Rådmann Nils Korshavn kunne opplyse at omsorgskomiteen i Gjerstad hadde vendt tommelen ned for et slikt fellesprosjekt.Et dilemmaRisør-ordfører Lars Lauvhjell pekte på den dårlige timingen og sa at diskusjonen om omsorgsboliger i Syden egentlig er fullstendig fånyttes og uten realisme med de tilskuddsordninger som er tilgjengelige:

¿ Det er allerede for sent. Dessuten vil vi få et dilemma med de forventninger vi vil skape hos publikum hvis vi setter i gang et utredningsarbeid om et slikt prosjekt. Derfor er det like greit å si kategorisk nei allerede nå. Vi kunne nok hatt nytte av det, men ren nød tilsier at vi får mer enn nok med å dekke primærbehovene på hjemmebane, sa Lauvhjell.Intet til pottenHan fikk støtte av Vegårshei-ordfører Tjøstolv Peder Colbjørnsen:

¿ Det er en besnærende tanke, men jeg er redd for at vi må si nei. Vi har rett og slett ikke noe å putte i potten, sa han bl.a.

Rådmann Per Fossing i Vegårshei pekte dessuten på en del tvilsomme juridiske sider ved et slikt prosjekt og hevdet at sosialministeren nylig vendte tommelen ned for norske omsorgsboliger i Syden. Personal— og utviklingssjef i Tvedestrand, Einar Bore, kom inn på det samme da han hevdet at det er i ferd med å danne seg et flertall på Stortinget om å droppe tilskudd til slike prosjekt i fremtiden:

¿ Det er også en del tvilsomme sider ved driften av slike omsorgsboliger, og jeg er slett ikke sikker på at det er riktig at kommunene skal drive reisebyrå, hevdet han.