¿ Jeg føler nok at løpet er kjørt, sier Lauvhjell.

Som kjent vedtok styret å utsette den endelige beslutningen fordi departementet ønsket å innhente noen tilleggsopplysninger i forbindelse med fusjonsbehandlingen.

¿ Vi ønsket jo i første omgang å få utsatt avgjørelsen, så slik sett kan vi være fornøyd, men jeg er redd for at den utsettelsen vi nå har fått kun er av formell karakter, og at ingen ting tyder på at styret vil endre kursen, sier ordføreren.

Både ordfører og rådmann har engasjert seg sterkt i Kitron-saken, men begge innrømmer at det er vanskelig å få tak i den konkrete argumentasjonen for en nedleggelse i Risør.

¿ Jeg kan vanskelig se at det økonomisk skal være noe å vinne ved å legge ned virksomheten i Risør. Ut fra de samtaler vi har hatt med ledelsen tyder alt på at det er overordnede strategiske grunner til beslutningen, og da er det lite vi har å stille opp med, innrømmer ordføreren.

Rådmann Odd Eldrup Olsen tror beslutningen om en nedleggelse i Risør kommer som et resultat av at styre og ledelse ønsker å vise handling.

Formannskapet ble orientert om situasjonen i sitt siste møte, men det var lite nytt ordfører og rådmann hadde å komme med.

¿ Situasjonen er svært frustrerende. Vi vil så gjerne gjøre noe, men det er lite vi kan gjøre. Her er det makta som rår, sier ordføreren.