Lill May Vestly blir nå en uavhengig representant. Lill May Vestly blir nå en uavhengig representant. Foto: Espen Sand / arkivbilde

Melder seg ut av partiet

Bystyre- og fylkestingsrepresentant Lill May Vestly har meldt seg ut av Partiet De Kristne. Hun peker på interne forhold.

KRISTIANSAND: Det skriver hun på egen Facebook-side fredag.

«Jeg har meldt meg ut av Partiet De Kristne (PDK) pr. 4. januar 2021. Det handler om strategi, kommunikasjon og organisasjonsbygging. Utløsende faktor har vært de interne forholdene i PDK Agder etter valget. Jeg vil fortsette i mine politiske verv som uavhengig representant, og følge partiets program som er helt i tråd med min personlige overbevisning».

Videre skriver hun at hun ikke ønsker å kommentere valget ytterligere av hensyn til gjenværende partikolleger, og samtidig ønske partiet lykke til videre.

Fylkesleder Einar Christensen skriver i en sms til Fædrelandsvennen at han ikke ønsker å kommentere saken.

Mange utmeldinger

Vestly er partiets representant i bystyret i Kristiansand og i fylkestinget i Agder. Den siste tiden har hun vært sykmeldt, og partiet har dermed vært representert her av henholdsvis utmeldte Ole Iacob Prebensen (nå Demokratene) og fylkesleder Einar Christensen.

Bystyret i Kristiansand får nå en enda lengre rekke med utmeldinger og partibytter etter konstitueringen for vel et år siden.

Av de ti representantene i Demokratene gikk som kjent fire ut etter valget, men Jorunn Aaselle Olsen har siden gått tilbake til folden på høyresiden i bystyret. I Folkelista har Svein-Harald Mosvold Knutsen blitt uavhengig, mens Jack Andersen byttet Høyre med Sp. Mens nevnte Ole Iacob Prebensen tidligere byttet PDK med Demokratene.

I tillegg har en rekke vararepresentanter i Folkelista blitt uavhengige, i tillegg til KrFs vararepresentant Irene Solli (nå Sentrum).