MANDAL: – Det er gjennomført et nytt avhør av den siktede, og han har nå erkjent de faktiske forhold. Strafferettslig erkjenner han legemsbeskadigelse med døden til følge. 25-åringen nekter straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap, sier politiadvokat Terje Kaddeberg Skaar til fvn.no.

Knivstikk

Heidi Thisland Jensen døde av flere knivstikk mot overkroppen, i nærheten av sitt eget hjem like øst for Mandal sentrum, 20. mars i år.

I tillegg til knivstikk, ble Thisland Jensen utsatt for stump vold. Det er også antydet at det er merker etter et kvelertak, men dette er opplysninger politiet ikke vil kommentere.

– Avhøret av den siktede ble tatt opp med lyd og bilde og varte i tre timer. Selve avhøret er under utskriving, forteller Skaar.

Isolasjon

Den siktede mandalitten ble pågrepet få timer etter at drapet fant sted i hjemmet til en nær slektning. Han har sittet varetektsfengslet i vel to uker. I de to første ukene har han sittet i isolasjon i fengselet, men denne isolasjonen er nå opphevet.

– Det kan bli aktuelt å gjennomføre ytterligere avhør av den siktede når den endelige obduksjonsrapporten foreligger, og når de kriminaltekniske undersøkelsene er klare, sier politiadvokat Skaar.