LYNGDAL: Tatt i 136 km/t i 80-sone

En svenske ble onsdag kveld tatt i hele 136 km/t i en 80-sone på E 39 i Lyngdal. Det var Utrykningspolitiet som holdt en fartskontroll mellom klokken 23.30 og 00.30 onsdag kveld. I denne perioden var det at svensken kom kjørende i høy hastighet inn i politiets kontrollsone.

Råkjøringen endte med førerkortbeslag. Den 51 år gamle svensken er bosatt i Farsund, ifølge poliitet.

**KRISTIANSAND Stakk fra bensinregninga

01.57** Etter å ha fylt 63 liter drivstoff på bilen, kastet sjåføren seg i bilen og stakk fra YX Vågsbygd uten å betale.

TVEDESTRAND: Tatt med hasj

**KRISTIANSAND: Motorsykkel stjålet

06.30** En motorsykkel av merket Kawasaki 400 er stjålet fra en adresse på Lund i løpet av natta. Den vinrøde motorsykkelen har kjennetegn RJ 9266. Politiet ønsker tips i saken.

**KRISTIANSAND: Tatt uten førerkort

06.30** En 28 år gammel mann ble torsdag morgen stoppet på Vågsbygdveien i Kjosbukta. Ved nærmere kontroll viste det seg at sjåføren ikke hadde gyldig førerkort for gjeldende motorklasse. I tillegg oppga mannen falsk identitet til politifolkene. Kristiansanderen blir anmeldt for forholdet.

**KRISTIANSAND: Stjal mc

06.24** En Kawasaki-mc med nummer RJ 9266, med årsmodell 1979, er stjålet fra en hage i Freyasdalsveien på Lund.

**KRISTIANSAND: Forsøkte å bløffe

06.33** En 28 år gammel mann fra Kristiansand ble stoppet i bil i Kjosbukta i Vågsbygd. Mannen hadde ikke gyldig førerkort.

— Han prøvde også å bløffe på navn, og vil bli anmeldt for begge deler, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt.

**GRIMSTAD: Løse ledninger

08.30** Det er løsnet ledninger fra et strømskap i Storgaten.

**KRISTIANSAND: Skudd mot Joker Justvik?

08.32** I løpet av natta har noen skutt mot vindusruter på butikken, lyder en melding fra ansatte på Joker. Patruljen har undersøkt stedet.

  • Vi vet ikke hva slags hull det er eller hva det dreier seg om, sier operasjonsleder Solås.

**VENNESLA: Innbrudd

08.47** Det har vært innbrudd i en bil som sto parkert i Golivegen i natt. En siderute er knust og en lommebok er borte.

**GRIMSTAD: Ingen tatt i kontroll

08-09** Politiet har holdt adferdskontroll på nedre Havsdal. 25 kjøretøy ble kontrollert, men ingen fikk skriftlige reaksjoner.

**KRISTIANSAND: Stakk fra bensinregning

10.08** En mopedist stakk fra regningen på 300 kroner på Shell Fidjane. Politiet har ikke fått tak i mopedisten, som kjørte en sort moped.

**KRISTIANSAND: Bilinnbrudd

10.19** Noen har brutt seg inn i en bil i Andreas Kjærsvei. Tyvene har rotet rundt og stjålet en USB-minnebrikke.

**SONGDALEN: Trailer forårsaket kø

10.38** En trailer fikk motorstopp på E 39 ved rundkjøringen på Rosseland. Politiet måtte dirigere trafikken til traileren var fjernet ved 11-tiden.

EVJE OG HORNNES: Innbrudd

I løpet av siste døgn har noen brutt seg in hos Agder Maskinsenter på Evjemoen ved å knuse et vindu. Gjerningspersonene har stjålet verktøy og et sveiseapparat.

GRIMSTAD: Gressbrann

Det ble meldt inn at det hadde vært gressbrann ved Østerhus barnehage. Brannen hadde forårsaket noen skader.

**EVJE: Stjal sko

15.00** En mann ble tatt for å stjele et par sko fra en butikk i Evje sentrum. Mannen var også i besittelse av fem tabletter.

KRISTIANSAND: Utsolgt for tabletter?

13.32: En mann ble sett mens han omsatte tabletter på Møllepuben. - Da vi pågrep ham, hadde han ikke flere tabletter. Da blir det vanskelig for oss å bevise noe, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland.

ARENDAL: Stjålet sykkel

13.34: Politiet stoppet en mann som syklet på en stjålet sykkel i Vesterveien, og tok ham med til arresten.

SØGNE: Upålitelige strømaggregater

14.36: «Irske omstreifere» forsøkte å selge strømaggretater på Esso ved Tangvall. - Strengt tatt gjorde de neppe noe ulovlig, siden det ikke var tyvegods. Men folk som kjøper disse aggregatene, blir lurt. De holder kanskje en dag, sier Osaland. Han sier virksomheten til de irske statsborgerne er et kjent fenomen både fra Vest-Agder, Rogaland og Telemark.

ARENDAL: Tatt med narkotika

14.46: To personer ble stanset på Bjorbekk, og var i besittelse av litt narkotika. Dét ble anmeldt.

VENNESLA: Innbrudd i verksted

14.47: I et grovt tyveri fra et verksted på Eikeland, Hægeland, ble det stjålet verktøy, slik som pipesett og fastnøkler. Politiet har vært på stedet.

**GRIMSTAD: Stjal hjelpemiddel fra 90-åring

15.29:** En mann kontaktet politiet i Grimstad og fortalte at hans 90-årige far i Gjærbrøndveien hadde blitt frastjålet det politiet omtaler som en trehjuls, blå «invalidesykkel». - Denne er faren svært avhengig av, og vi etterlyser tips, sier Osaland.

MANDAL: Vold, trusler og tyveri

15.36: Politiet mottok en anmeldelse fra en kvinne (26). - Hun sa hun hadde blitt utsatt for vold, trusler og tyveri. En mann, 25 år, ble pågrepet et par timer seinere, og sitter nå i avhør, sa Osaland klokken 18.30. SØGNE: Stjal fra solstudio

17.05: I løpet av dagen og i åpningstiden ble det stjålet tre myntautomater fra et solstudio i Søgne. Politiet undersøker tyveriet fredag.

MANDAL: Full i sentrum

17.55: Mandalspolitiet kom over en overstadig beruset person i Store Elvegate. Han var også i besittelse av et farlig slagvåpen av uviss type. Mannen ble anmeldt og sendt hjem.

KRISTIANSAND: Full på Sørlandssenteret

20.58: Politiet reiste til Sørlandssenteret for å hente en beruset person fra Clas Ohlson.