KRISTIANSAND: Kvinnen var ansatt som ekstrahjelp i butikken i tre år og skal ifølge tiltalebeslutningen ved minst tre anledninger ha stjålet varer for tilsammen 53.000 kroner.

Store mengder

Fvn.no var med politiet da en stor del av varene ble levert tilbake til butikken. Politiet var overrasket over den store mengden tyvegods.

— Hun har forklart seg for politiet i dag, og erkjenner å ha stjålet varer fra butikken. Men det er et stort sprik i omfanget av beslaglagte varer og det hun tilstår å ha stjålet, sa etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon til fvn.no like etter tyveriene ble avdekket.

Politiet anslo den gangen at kvinnen hadde stjålet varer for minst 100.000 kroner, men antok at det dreide seg om langt større verdier. Påtalemyndigheten har dermed justert ned anslaget betraktelig før rettssaken som starter i Kristiansand tingrett i april.

Ifølge tiltalen skal kvinnen ha stjålet blant annet klær, gardiner og kjøkkenutstyr.

Les også: Politiet overrasket over tyvegodsmengde

Heleri

Da tyveriet ble avdekket i november i fjor, stilte foreldrene seg undrende til datterens påståtte tyveriaktivitet .

— Foreldrene stiller seg uforstående til at datteren skal ha stjålet alle varene. Den siktede har ifølge sine foreldre forklart at hun enten har fått eller kjøpt varene, sa Nesland.

Nå er foreldrene imidlertid selv tiltalt i samme sak. Foreldrene er tiltalt etter den såkalte heleriparagrafen, straffelovens § 317. Se bildeserie av tyvegodset.