GRIMSTAD/OSLO : Kaja Skovborg-Hansen har blitt nominert av Ungt Entreprenørskap (UE) Agder til å delta på "Leder for en dag" i Oslo, og får i dag følge både konsernsjef Terje Mjøs i IT-selskapet Evry og Gunn Wærsted, administrerende direktør i Nordea Norge.

— Nå har jeg vært i Nordea, vært med på møter og fått mange gode råd. Nå er jeg i taxi på vei til Evry, sier Kaja Skovborg-hansen til Fædrelandsvennen.

21-åringen studerer for tiden markedsføring ved BI i Trondheim, og sier at hun har fått masse ut av dagen så langt.

— Det var veldig motiverende å følge med rundt i Nordea, sier 21-åringen, før hun ankommer sin neste bedrift.

Utmerket seg

Hvert år inviterer Ungt Entreprenørskap Norge 30 elever og studenter fra hele landet til å følge hver sin toppleder gjennom en arbeidsdag. På skolen har de fått erfaring fraog utmerket seg i ledende stillinger i ungdoms- og studentbedrifter. Grimstad-jenta ble i 2010 kåret til den beste ungdomsbedriftslederen på Agder, etter å ha ledet klassen i å arrangerer et russetreff i Grimstad.

– Disse ungdommene har fått kunnskap om hvordan de starter og driver en bedrift, men mye viktigere er de personlige egenskapene de har fått mulighet til å jobbe med og utvikle. Evne og vilje til å ta initiativ, nytenkning og kreativitet, risikovilje, selvtillit, samarbeidsevne og sosiale ferdigheter, sier Kathrine Gregersen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder, i en pressemelding.

Satser på ungdom

Regjeringen har lansert en egen handlingsplan der økt utbredelse av ungdoms- og studentbedrifter er et hovedsatsingsområde. På landsbasis var det 10 800 elever i videregående skole som drev ungdomsbedrift i regi av UE forrige skoleår. På Agder var tallet på 1 093 elever, noe som tilsvarer om lag 28 prosent av et årskull.

Nav-direktør Joakim Lystad, FrP-formann Siv Jensen, konsernsjef Maalfrid Brath i Manpower og investor Johan H. Andresen er bare noen av de andre topplederne som i dag tilbringer dagen med en ung lederspire.