KRISTIANSAND: — De brukte brekkjern da de knuste dørene. De truet også vekteren som oppdaget dem med dette, forteller vedlikeholdssjef Kurt Snemyr jr. i Dyreparken.

Ved nitiden var politiet i Dyreparken for å sikre spor. Foto: Kristin Eide

Det var klokka 01.35 at Securitas meldte fra til politiet om innbrudd i Servicebua ved inngangen til Dyreparken. De to tyvene stakk av, men ble senere funnet i en stjålet bil sammen med tre andre.De fem, som er født mellom 1994 og 1996, er bosatt på ulike barnevernsinstitusjoner og vil bli sendt tilbake etter hvert. Trolig fikk de ikke med seg noe av verdi under det nattlige raidet.

Hærverk

— Vi har kartlagt Gjesteservice før politiet kom og det ser ikke ut som om noe er borte. Det er snakk om hærverk, men billettsystemet er oppe, sier Snemyr.

Det var klokka 01.35 at Securitas meldte fra til politiet om innbrudd i Servicebua ved inngangen til Dyreparken. Foto: Kristin Eide

Tyvene har knust ruta i bakdøra for å komme seg inn. De har også brukt brekkjernet til å knuse ruta i en annen, men bygget har ingen direkte adkomst til selve parken.— Vi tar en runde til alle byggene i parken før vi åpner for å se om de har vært der. Jeg har foreløpig ikke fått tilbakemelding, men det virker ikke som om de har vært inne, fortsetter vedlikeholdssjefen.

Åpner som normalt

Samtidlig legger han til at alle gjerder kan hoppes over, men at de farlige dyrene er innelåst om nettene. Securitas varslet om innbruddet i natt, og nye vinduer er alt bestilt til de ødelagte dørene.

— Dette påvirker ikke driften. Så snart politiet har sikret sporene starter vi opprydningen, sier Snemyr.

Dyreparken åpnet som normalt klokka ti fredag, og Snemyr ser fram til å ønske både små og store gjester velkommen. Mens sørlandingene har høstferie denne uka, venter han innrykk fra Rogaland over helga.

— Det har regnet en del, men erfaringsmessig vet vi at det kommer mye besøk når været klarner som i dag og til helga.