KRISTIANSAND: Det var på et møte i Drammen sist helg at aktiviteten i Bandidosavdelingen i Kristiansand ble aktivert igjen. Klubben har mer eller mindre har vært inaktiv de siste fem årene.

Klubbens lokaler i Kiledalen på Mosby ble eid av enkeltmedlemmer. Den ble solgt i 2007 for 1,75 millioner til Kristiansand kommune.

To lokale deltakere

To navngitte personer fra Kristiansand deltok på møtet i Drammen i helga. Den ene, en 46 år gammel mann, sier at han ikke ønsker å snakke med Fædrelandsvennen. Den andre, en mann i slutten av 40-årene, sier at han ikke kan kommentere saken.

— Politiet har fått indikasjoner på at en reetablering av Bandidos i Kristiansand er i gang. Vi er kjent med møtet som var i Drammen i helga. Foreløpig ønsker ikke politiet å kommentere denne saken, bortsett fra at vi selvfølgelig vil ha fokus på alle de såkalte énprosentklubbene i tiden fremover, sier etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

Bekjempes med alle midler

Ordfører Arvid Grundekjøn understreker at Bandidos og andre slike klubber fra kommunens side skal bekjempes med alle lovlige midler.

— Det er beklagelig at klubben nå vil reetablere seg i Kristiansand. Vi kommer til å fortsette kampen mot disse klubbene med alle tilgjengelige midler, fremholder ordføreren.

Kristiansand bystyre gjorde 13. april i fjor et vedtak som innebærer at "Kristiansand kommune tar problemet med organisert kriminalitet og 1% mc-klubber meget alvorlig. Vi vil bekjempe disse klubbene med alle lovlige midler, og arbeide aktivt mot at disse får etablere seg i byen vår eller deltar på ulike aktiviteter og arrangementer i kommunen», heter det blant annet i vedtaket.

Møtet kjent på forhånd

Så vidt Fædrelandsvennen forstår, var det allerede i forrige uke kjent i visse kretser, også hos politiet, at det skulle være et møte i Drammen hvor spørsmålet om reetablering av Bandidos i Kristiansand skulle drøftes.

Etter møtet i Drammen er ny aktivitet i Kristiansand bekreftet og hilst velkommen på debattforumet til Bandidos sin internasjonale nettside av Gladiatores mc Italia.

Bandidos Norge er på epost fra Fædrelandsvennen bedt om å kommentere reetableringen i Kristiansand, og ordførerens reaksjon. Klubben har ikke svart på henvendelsen.