SØGNE: Det opplyser lensmann ved Søgne— og Songdalen lensmannskontor, Terje Pedersen, til Fædrelandsvennen.

— Hytteeieren har vært i avhør hos politiet. Han viste der til en muntlig avtale han angivelig skal ha gjort med Elkems ferieforening. Han forklarte at det var inngått en avtale som ga han rett til å felle trær. Dette bestrides av hytteforeningen, opplyser Pedersen.

Tok seg til rette

Det var i begynnelsen av juni at dugnadsgjengen i Fiskaas hytteforening til sin store forskrekkelse oppdaget at minst 14 sentvoksende furuer var blitt lagt i bakken på foreningens tomt. I tillegg var det kuttet flere tretopper.Tomta så ut som en slagmark etter at naboen hadde tatt for seg med motorsaga. Tømmerstokker og greiner la strødd rundt på tomta. Flere av furutrærne viste seg å være mer enn 100 år gamle.

Saken ble anmeldt og advokater koblet på. Politiet har sikret seg dokumentasjon av raseringen, og det er varslet et erstatningskrav på flere hundretusen kroner.

I avhør hevder hyttenaboen imidlertid at han handlet i god tro.

Foto: Lars Hoen

— Han hevdet å ha inngått avtalen med en tidligere leder av hytteforeningen som nå er sluttet i bedriften. Avtalen skal ha gitt hyttenaboen adgang til å fjerne noen trær samt å kutte noen topper. I henhold til avtalen skulle huggingen likevel ikke føre til innsyn på Elkems tomt, forteller lensmann Pedersen.

Fikk ikke kontakt

Hyttenaboen hevder at han forsøkte å komme i kontakt med Fiskaa hytteforening før han satte i gang tømmerhugsten.

— Da han ikke kom i kontakt med rette vedkommende, så skal han bare ha satt i gang. Nå blir det politiets oppgave å finne ut om han har handlet i god tro eller ikke, sier Pedersen.

Politiet har avhørt den tidligere lederen av hytteforeningen, men har ikke kommet i kontakt med personen som angivelig skal ha fått viderebrakt opplysningene om avtalen.

I forbindelse med anmeldelsen har hytteforeningen også varslet et erstatningskrav mot hyttenaboen, men ifølge politiet er det ikke antydet noen pengesum.

Foto: Lars Hoen

La eiendom for salgEtter at hyttenaboen hadde rasert nabotomta for å få bedre utsikt, ble eiendommen lagt ut for salg med en prislapp på 5,9 millioner kroner. I salgsannonsen som ennå ligger på FINN.no, fristes det med «vidstrakt utsikt mot Søgnes vakre skjærgård og ut mot horisonten og havet.»

Fædrelandsvennen har tidligere forsøkt å komme i kontakt med hytteeieren uten å lykkes. Heller ikke torsdag har han svart på våre henvendelser. Ved bedriften hvor han er daglig leder, opplyses det at vedkommende er på ferie.