KRISTIANSAND: Like før klokken 22.00 ble en lyktestolpe kjørt ned i Hellemyrbakken. Hellemyrbakken er stengt som følge av ulykken.

— En bil har skapt en del problemer i Hellemyrbakken. Bilføreren er en 25 år gammel polakk. Vi mistenker ham for promillekjøring. Han har fått sladd på bilen, torpedert en lyktestolpe, og ledningene ligger i veien. Det tar litt tid å få ryddet vekk lyktestolpen og bilen, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt.

Bilen har tydeligvis hatt en vill ferd opp Hellemyrbakken. Det er bremsespor i veien flere steder, og bilen har også truffet autovernet.

— Bilen kom nedenfra i bakken, og traff en lyktestolpe som står på høyre side. Like etterpå traff han autovernet på andre siden av veien. Sjåføren har så, uvisst av hvilken grunn, forsøkt å kjøre videre, forteller innsatsleder på stedet, Vigleik Fidje, til fvn.no.

Sjåføren kom kun 500 meter lengre opp i bakken før han skrenset over på fortauet og bråstoppet. Bilen hadde store materielle skader, og det lekker bensin fra bilen. Forbipasserende ble bedt om å holde seg unna både bensinlekkasjen og strømledningene. Politiet venter nå på noen som kan fikse strømmen og fjerne hindringene i veien, opplyser innsatsleder.

— Sjåføren blir nå kjørt til legevakten for en sjekk. Jeg vet ikke noe om hva slags tilstand han var i, sier innsatslederen.

FOTO: Mari Horve Reite Foto: Mari Horve Reite